CIRCUIT GRECIA 2020

480€ pers/circuit· Circuite
Recomandat!

Detalii

DATA DE PLECARE: 10.10.2020                                                             

 Ziua 1: DOROHOI – BOTOSANI – SUCEAVA – BUCURESTI – RUSE – SOFIA        

Plecare: ora 05:30  din Dorohoi. Vizitam Catedrala Patriarhala Aleksander Nevski din Sofia. Cazare la Sofia in Bulgaria.

 Ziua 2: SOFIA – SUROTI – SALONIC – OLYMP                                                                               

Ajungem in Grecia si ne vom opri la Manastirea „Sf. Ioan Evanghelistul” din Suroti, la moastele Sf. Arsenie Capadocianul si la Mormantul Cuviosului Paisie Aghioritul. Tur de Salonic: Biserica Sf.Dimitrie Izvoratorul de Mir, vestigiile arheologice: Forumul, Arcul lui Galeriu, Rotonda sau Biserica Sf. Gheorghe, dar si Piata Aristotel si Turnul Alb, simbolul orasului, care se afla pe faleza. Cazare pe Riviera Olympului.

 Ziua 3: OLYMP – METEORA – IGOUMENITSA – CORFU –  ferry-boat

Ne vom indrepta spre Muntele Olymp si vom face o scurta oprire la Biserica Sf. Dionisos, ocrotitorul celor bolnavi. Urmatorul popas este la Meteora – loc sfant si unic in lume – se viziteaza o manastire si atelierul de icoane bizantine. Plecam apoi spre Igoumenitsa, pentru a ajunge cu ferry-boat in Insula Corfu. Reculegere la Biserica Sf. Spiridon, cu moastele Sfantului facator de minuni si la Mitropolia cu moastele Sfintei Teodora Imparateasa. Admiram Kerkira venetiana si amestecul de stiluri arhitecturale. Cazare in Insula Corfu.

 Ziua 4: KERKIRA – IGOUMENITSA – PATRA –  ferry-boat

Mic dejun. Traversare cu ferry-boat pe continent la Igoumenitsa. Ne indreptam spre Patra, traversand Riviera Marii Ionice si Podul Rion-Antirio, care face legatura intre Grecia continentala si Peninsula Peloponez, pentru a ne inchina la moaştele Sf. Apostol Andrei in cea mai mare catedrala din Peloponez. Cazare in zona Patra.

 Ziua 5: PATRA – KEFALONIA – PATRA – ferry-boat

Vom traversa cu ferry-boat in Insula Kefalonia la moastele Sf. Gherasim si la Biserica Maica Domnului cu şerpi. Vom intalni cele mai incantatoare si stranii peisaje intre munte si mare. Cazare in zona Patra. 

 Ziua 6: PATRA – MEGA SPILEO – LOUTRAKI – ATENA

După micul dejun, ne vom îndrepta spre Mănăstirea Mega Spileo, localizată într-o mare peșteră, unde se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului atribuita Sfântului Apostol Luca. Popas la Canalul Corint iar apoi la Mănăstirea         Sf. Patapie de la Loutraki, unde se afla si moastele Sf. Ipomoni, Sf. Rabdare. Cazare în Atena.

 Ziua 7:  ATENA – EGHINA – ATENA – ferry-boat (Pe 3 sept. Se sarbatoreste mutarea moastelor Sf. Nectarie!)

Vom pleca spre Pireu. Ne vom imbarca pe ferry-boat spre Eghina, pentru a cinsti Moaștele Sfântului Nectarie Taumaturgul. La intoarcere, optional, ne deplasam la Nea Makri – Colina Neprihanitilor, la M-rea Buneivestiri, unde se cinstesc moaștele intregi ale Sf.Mucenic Efrem Cel Nou, mare factor de minuni si grabnic ajutator intru toate nevoile. Cazare in Atena.

 Ziua 8: ATENA

Dupa micul dejun vom pleca spre zona Akropole – centrul sacru al Atenei în „secolul de aur” al lui Pericle, Areopagul, unde a predicat Sf. Apostol Pavel, Plaka, Catedrala Mitropolitană, Piaţa Parlamentului. Asistam la schimbarea garzii la Parlament. Deplasare cu metroul. Cazare in Atena.

 Ziua 9: ATENA – PROKOPI – EDIPSOS – KATO XENIA – PLATAMONAS                                                               

 Plecare spre Evia. În Insula Evia vom merge la Biserica Sf. Ioan Rusu, Vindecatorul din localitatea Procopi. Dupa traversarea cu ferry-boat, in localitatea Almiros în munți, popas de suflet la Mănăstirea Kato Xenia, pentru a ne închina la Brâul Maicii Domnului și la icoana făcătoare de minuni „ Maica Domnului Străina”. Daca ora permite, vom opri la Biserica Sf. Paraschevi, pentru a lua apă vindecatoare pentru ochi de la izvorul de sub munte. Cazare in zona Platamonas.

 Ziua 10: PLATAMONAS – RILA – BLAGOEVGRAD/SOFIA    

Continuam drumul spre Bulgaria. Optional, cu abatere din traseu, se viziteaza Manastirea Rila – “Sf. Ivan din Rila”. Intemeiata in secolul 10, sfanta manastire este un superb monument al evului mediu bulgar, al picturii si arhitecturii din perioada Renasterii Nationale. Iconostasurile, picturile murale unice si icoanele (cele mai vechi sunt din secolul 14) sunt comori nepretuite ale acestui lacas. Cazare in zona Blagoevgrad/Sofia.

 Ziua 11:  BLAGOEVGRAD/SOFIA – BUCURESTI – SUCEAVA – DOROHOI

Ne intoarcem acasa cu toate energiile pozitive acumulate in acest periplu, pentru a impartasi celor dragi impresiile puternice ale experientei traita pe meleaguri scaldate de ape si de credinta. 

480 euro/pers

 Pretul este valabil pentru minim 40 de persoane.

Servicii incluse:

 • transport autocar modern;- taxe autostrada,
 • taxe tranzit Bulgaria, taxa intrare in Grecia;
 • taxa de pod Giurgiu, taxe parcari;
 • cazare si masa conducatori auto;
 • 10 nopti cazare in hotel/ vila 3*;
 • mese: 9 mese mic dejun; 2 cine;
 • traversari cu ferry – boat (4 traversari) in Insulele Corfu, Evia, podul în Peloponez;
 • intrarile la obiectivele cu caracter religios;
 • ghid spiritual si insotitor din partea agenției.

Nu sunt incluse:

 • Programe optionale – Nea Makri, Mega Spileo, Rila – 30€;  mijloace de transport in comun Atena; ferry-boat Egina si Kefalonia
 • Asigurare medicala. 

Documente de calatorie: carte de identitate sau pasaport, valabile 6 luni de la data calatoriei.

Rezervarea se achita astfel: 100 euro la inscriere; 200 euro pana la 30 iulie si diferenta pana la data de 10 septembrie 2020.

Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:

 • 20% din tariful final – renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 50 de zile inainte de inceperea programului;
 • 50% din tariful final – renuntarea se face in intervalul 49 de zile – 31 de zile inainte de inceperea programului;
 • 100% din tariful final – renuntarea se face cu mai putin de 30 de zile inainte de inceperea programului.