CIRCUIT GRECIA 2021

480€ pers/circuit· Circuite
Recomandat!

Detalii

DATA DE PLECARE: 10.05.2021 / 28.08.2021                                                            

 Ziua 1: DOROHOI – BOTOSANI – SUCEAVA – BUCURESTI – RUSE – SOFIA        

Plecare: ora 05:30  din Dorohoi. Vizitam Catedrala Patriarhala Aleksander Nevski din Sofia. Cazare la Sofia in Bulgaria.

 Ziua 2: SOFIA – SUROTI – SALONIC – OLYMP                                                                               

Ajungem in Grecia si ne vom opri la Manastirea „Sf. Ioan Evanghelistul” din Suroti, la moastele Sf. Arsenie Capadocianul si la Mormantul Cuviosului Paisie Aghioritul. Tur de Salonic: Biserica Sf.Dimitrie Izvoratorul de Mir, vestigiile arheologice: Forumul, Arcul lui Galeriu, Rotonda sau Biserica Sf. Gheorghe, dar si Piata Aristotel si Turnul Alb, simbolul orasului, care se afla pe faleza. Cazare pe Riviera Olympului.

 Ziua 3: OLYMP – METEORA – IGOUMENITSA – CORFU –  ferry-boat

Ne vom indrepta spre Muntele Olymp si vom face o scurta oprire la Biserica Sf. Dionisos, ocrotitorul celor bolnavi. Urmatorul popas este la Meteora – loc sfant si unic in lume – se viziteaza o manastire si atelierul de icoane bizantine. Plecam apoi spre Igoumenitsa, pentru a ajunge cu ferry-boat in Insula Corfu. Reculegere la Biserica Sf. Spiridon, cu moastele Sfantului facator de minuni si la Mitropolia cu moastele Sfintei Teodora Imparateasa. Admiram Kerkira venetiana si amestecul de stiluri arhitecturale. Cazare in Insula Corfu.

 Ziua 4: KERKIRA – IGOUMENITSA – PATRA –  ferry-boat

Mic dejun. Traversare cu ferry-boat pe continent la Igoumenitsa. Ne indreptam spre Patra, traversand Riviera Marii Ionice si Podul Rion-Antirio, care face legatura intre Grecia continentala si Peninsula Peloponez, pentru a ne inchina la moaştele Sf. Apostol Andrei in cea mai mare catedrala din Peloponez. Cazare in zona Patra.

 Ziua 5: PATRA – KEFALONIA – PATRA – ferry-boat

Vom traversa cu ferry-boat in Insula Kefalonia la moastele Sf. Gherasim si la Biserica Maica Domnului cu şerpi. Vom intalni cele mai incantatoare si stranii peisaje intre munte si mare. Cazare in zona Patra. 

 Ziua 6: PATRA – MEGA SPILEO – LOUTRAKI – ATENA

După micul dejun, ne vom îndrepta spre Mănăstirea Mega Spileo, localizată într-o mare peșteră, unde se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului atribuita Sfântului Apostol Luca. Popas la Canalul Corint iar apoi la Mănăstirea Sf. Patapie de la Loutraki, unde se afla si moastele Sf. Ipomoni, Sf. Rabdare. Cazare în Atena.

 Ziua 7:  ATENA – EGHINA – ATENA – ferry-boat (Pe 3 sept. Se sarbatoreste mutarea moastelor Sf. Nectarie!)

Vom pleca spre Pireu. Ne vom imbarca pe ferry-boat spre Eghina, pentru a cinsti Moaștele Sfântului Nectarie Taumaturgul. La intoarcere, optional, ne deplasam la Nea Makri – Colina Neprihanitilor, la M-rea Buneivestiri, unde se cinstesc moaștele intregi ale Sf.Mucenic Efrem Cel Nou, mare factor de minuni si grabnic ajutator intru toate nevoile. Cazare in Atena.

 Ziua 8: ATENA

Dupa micul dejun vom pleca spre zona Akropole – centrul sacru al Atenei în „secolul de aur” al lui Pericle, Areopagul, unde a predicat Sf. Apostol Pavel, Plaka, Catedrala Mitropolitană, Piaţa Parlamentului. Asistam la schimbarea garzii la Parlament. Deplasare cu metroul. Cazare in Atena.

 Ziua 9: ATENA – PROKOPI – EDIPSOS – KATO XENIA – PLATAMONAS                                                               

 Plecare spre Evia. În Insula Evia vom merge la Biserica Sf. Ioan Rusu, Vindecatorul din localitatea Procopi. Dupa traversarea cu ferry-boat, in localitatea Almiros în munți, popas de suflet la Mănăstirea Kato Xenia, pentru a ne închina la Brâul Maicii Domnului și la icoana făcătoare de minuni „ Maica Domnului Străina”. Daca ora permite, vom opri la Biserica Sf. Paraschevi, pentru a lua apă vindecatoare pentru ochi de la izvorul de sub munte. Cazare in zona Platamonas.

 Ziua 10: PLATAMONAS – RILA – BLAGOEVGRAD/SOFIA    

Continuam drumul spre Bulgaria. Optional, cu abatere din traseu, se viziteaza Manastirea Rila – “Sf. Ivan din Rila”. Intemeiata in secolul al X-lea, sfanta manastire este un superb monument al evului mediu bulgar, al picturii si arhitecturii din perioada Renasterii Nationale. Iconostasurile, picturile murale unice si icoanele (cele mai vechi sunt din secolul al=XIV-lea) sunt comori nepretuite ale acestui lacas. Cazare in zona Blagoevgrad/Sofia.

 Ziua 11:  BLAGOEVGRAD/SOFIA – BUCURESTI – SUCEAVA – DOROHOI

Ne intoarcem acasa cu toate energiile pozitive acumulate in acest periplu, pentru a impartasi celor dragi impresiile puternice ale experientei traita pe meleaguri scaldate de ape si de credinta. 

480 euro/pers

 Pretul este valabil pentru minim 40 de persoane.

Servicii incluse:

 • transport autocar modern;- taxe autostrada,
 • taxe tranzit Bulgaria, taxa intrare in Grecia;
 • taxa de pod Giurgiu, taxe parcari;
 • 10 nopti cazare in hotel/ vila 3*;
 • mese: 9 mese mic dejun; 2 cine;
 • traversari cu ferry – boat (4 traversari) in Insulele Corfu, Evia, podul în Peloponez;
 • intrarile la obiectivele cu caracter religios;
 • ghid spiritual si insotitor din partea agenției.

Nu sunt incluse:

 • Programe optionale – Nea Makri, Mega Spileo, Rila – 30€;  mijloace de transport in comun Atena; ferry-boat Egina si Kefalonia
 • Asigurarea medicala – poate fi facuta si de agentia Tuist Class, contracost, cu protectie Covid19.
 • mijloace de transport in comun Atena; ferry-boat Egina si Kefalonia
 • tips 25 euro/pers

Documente de calatorie: carte de identitate sau pasaport, valabile 6 luni de la data calatoriei.

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.

Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea inscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar vor fi repartizati, in limita locurilor disponibile, incepand cu a doua  bancheta.

Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Rezervarea se achita astfel: 25 euro la inscriere; 200 euro pana la 31 martie si diferenta pana la data de 20 aprilie 2021, respectiv 28 iulie 2021

Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:

 • 20% din tariful final – renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 50 de zile inainte de inceperea programului;
 • 50% din tariful final – renuntarea se face in intervalul 49 de zile – 31de zile inainte de inceperea programului;
 • 100% din tariful final – renuntarea se face cu mai putin de 20 de zile inainte de inceperea programului.

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de pana la 100% din valoarea avansului achitat, conform pragurilor de mai sus.

In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia timp de 12 luni, integral/partial de efectuarea unei noi rezervari pentru un produs Turist Class. Turistul poate solicita restituirea contravalorii sumelor achitate cu retinerea unei taxe de serviciu in cuantum de 25 euro/persoana.

 

EVENTUALE EVOLUTII ALE PRETULUI

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.

Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de granita, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere. Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada de timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatie din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare. In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.