CIRCUIT GRECIA 2022

550€ pers/circuit· Circuite
Recomandat 2022!

Detalii

Ziua 1: DOROHOI – BOTOSANI – SUCEAVA – BUCURESTI – RUSE – SOFIA – 28.08

Plecare: ora 05:00  din Dorohoi pe traseul: Botosani – Suceava – Bucuresti – Giurgiu – Sofia. Cazare in Bulgaria.

 

Ziua 2: SOFIA – SALONIC – RIVIERA OLYMPULUI – 29.08    

Ajungem in Grecia si vom face un tur de Salonic: Biserica Sf.Dimitrie Izvoratorul de Mir, vestigiile arheologice: Forumul, Arcul lui Galeriu, Rotonda dar si Piata Aristotel si Turnul Alb, simbolul orasului, care se afla pe faleza. Cazare pe Riviera Olympului, vegheati de maretia zeilor de pe Olymp.

 

Ziua 3: OLYMP  – IGOUMENITSA – CORFU –  ferry-boat – 30.08

Plecam  spre Igoumenitsa, pentru a ajunge cu ferry-boat in Insula Corfu. In traseu, popas la Meteora – loc sfant si unic in lume – se viziteaza o manastire si atelierul de icoane bizantine. Poposim la Metsovo – satul aromanilor din Grecia, celebru pentru branza facuta aici: Metsovone si Metsovela, dar si pentru vinurile produse din vita de vie cultivata pe dealurile din jur. Zona in care se afla satul Metsovo este singura zona din Grecia in care traiesc ursii, simbolul asezarii fiind ursoaica cu pui. Ne indreptam apoi catre Igoumenitsa pentru a ne imbarca pe ferry-boat cu destinatia Insula Corfu, cea mai nordica dintre Insulele Ionice. Cazare in Insula Corfu.

 

Ziua 4: CORFU – 31.08

Reculegere la Biserica Sf. Spiridon din Insula Corfu, cu moastele Sfantului facator de minuni si la Mitropolia cu moastele Sfintei Teodora Imparateasa. Admiram Kerkira  venetiana si amestecul de stiluri arhitecturale. Palatul Achilleion a fost construit ca resedinta de vara pentru iubita imparateasa Sissi. Dorind sa creeze un refugiu, Sissi a angajat un arhitect italian care ii impartasea admiratia pentru eroul razboiului troian, Ahile. Palatul este astfel denumit in cinstea acestuia, Ahile fiind prezent in statuile si picturile ce impodobesc palatul si gradina. Plaja si inot – program de voie. Cazare in Insula Corfu.

 

Ziua 5: KERKIRA – IGOUMENITSA – PATRA –  ferry-boat – 01.09

Mic dejun. Traversare cu ferry-boat pe continent la Igoumenitsa. Ne indreptam spre Patra, leaganul civilizatiei mionice. Traversam Riviera Marii Ionice si Podul Rion-Antirio, care face legatura intre Grecia continentala si Peninsula Peloponez, podul cu cea mai lunga punte suspendata din lume, pentru a ne inchina la moastele Sf. Apostol Andrei, in cea mai mare catedrala din Peloponez. Peloponezul impresioneaza prin varietatea peisajului: plaje fine intinse pe zeci de kilometri, golfuri cu ape turcoaz, plantatii de maslini si portocali, dar si prin bogatia istoriei si a culturii. Cea mai frumoasa zona din Patra este orasul de sus, de pe pantele acropolisului antic unde se inalta in prezent un castel bizantin. Ruinele se afla             intr-un parc foarte placut si merita un urcus pana la ele. De aici poti vedea catre nord peste Golful Corint, catre sud pana la muntii Peloponezului, si peste Marea Ionica pana la Insulele Zakinthos si Kefalonia. La cateva strazi mai la sud de castel se afla un odeon roman restaurat, folosit pentru spectacole moderne.  Simbolul orașului Patras din Grecia il reprezinta insa farul. Cazare in Patra.

 

Ziua 6: PATRA – LOUTRAKI – ATENA – 02.09

Dupa micul dejun, ne vom indrepta spre Atena. Popas la Istmul Corinth, cel mai ingust canal navigabil care leaga Marea Egee de Marea Ionica. Strabatand un peisaj uimitor, ne oprim la Manastirea Sf. Patapie de la Loutraki, unde se afla si moastele Sf. Ipomoni, Sf. Rabdare. Cazare în Atena.

Ziua 7: ATENA03.09

Dupa micul dejun vom pleca spre zona Akropole – centrul sacru al Atenei în „secolul de aur” al lui Pericle. Acropole reprezinta inceputul, locul in care a luat nastere civilizatia greaca antica. Vestigiile pastrate aici, templele Parthenon si Erechteion si templul Athenei Nike sunt simboluri ale Greciei. Admiram Areopagul, unde a predicat Sf. Apostol Pavel, Plaka, Catedrala Mitropolitană, Piaţa Parlamentului. Asistam la schimbarea garzii la Parlament. Deplasare cu metroul. Cazare in Atena.

Ziua 8:  ATENA – AEGINA – ATENA – ferry-boat – 04.09

Vom pleca spre Pireu. Ne vom imbarca pe ferry-boat spre Golful Saronic, Insula Eghina, „Insula fisticului”, pentru a cinsti Moaștele Sfântului Nectarie Taumaturgul – Vindecatorul. La intoarcere, optional, ne deplasam la Nea Makri – Colina Neprihanitilor, la M-rea Buneivestiri, unde se cinstesc moaștele intregi ale Sf.Mucenic Efrem Cel Nou, mare facator de minuni si grabnic ajutator intru toate nevoile.  Cazare in Atena.

 

Ziua 9: ATENA – INSULA EVIA – KATO XENIA – RIVIERA OLYMPULUI – 05.09

 

 Plecare spre Evia. In Insula Evia, a doua insula ca suprafata a Greciei, vom poposi in  Chalkida, capitală veche şi nouă în acelaşi timp, un oraş modern care-şi păstrează cu sfinţenie multele urme ale trecutului, un oraş dinamic, colorat, care vibrează de viaţă, un oraş nu foarte aglomerat şi nu în ultimul rând un oraş cosmopolit. Continuand explorarea insulei,   vom merge la Biserica Sf. Ioan Rusu, Vindecatorul, din localitatea Procopi. Dupa traversarea cu ferry-boat  Agyokampos – Glyfa, daca timpul permite, popas de suflet la Manastirea Kato Xenia, in localitatea Almiros in munti, pentru a ne inchina la Braul Maicii Domnului si la icoana facatoare de minuni „ Maica Domnului Straina”. Vom opri apoi la Schitul  Sf. Paraschevi, pentru a lua apa vindecatoare pentru ochi de la izvorul Afroditei, de sub munte. Cazare pe Riviera Olympului.

 

Ziua 10: PLATAMONAS/KATERINI – RILA – SOFIA – 06.09    

Continuam drumul spre Bulgaria. Optional, cu abatere din traseu, se viziteaza Manastirea Rila – “Sf. Ivan din Rila”. Intemeiata in secolul al X-lea, sfanta manastire este un superb monument al evului mediu bulgar, al picturii si arhitecturii din perioada Renasterii Nationale. Iconostasurile, picturile murale unice si icoanele (cele mai vechi sunt din secolul al XIV-lea) sunt comori nepretuite ale acestui lacas. Cazare in Sofia, Bulgaria.

Ziua 11:  SOFIA – BUCURESTI – SUCEAVA – BOTOSANI – DOROHOI – 07.09

Ne intoarcem acasa cu toate energiile pozitive acumulate in acest periplu, pentru a impartasi celor dragi impresiile puternice ale experientei traita pe meleaguri scaldate de ape si de credinta.

550 euro/persoana in camera dubla

700 euro/ camera Single

Servicii incluse:

 • transport autocar modern;- taxe autostrazi,
 • taxe tranzit Bulgaria, taxa intrare in Grecia;
 • taxa de pod Giurgiu, taxe parcari;
 • 10 nopti cazare in hoteluri 3*/4*;
 • mese: 10 mese mic dejun; 2 cine;
 • traversari cu ferry – boat (3 traversari) in Insulele Corfu, Evia, podul în Peloponez;
 • intrarile la obiectivele cu caracter religios;
 • ghid insotitor din partea agenției.

 Pretul este valabil pentru minim 40 de persoane.

 

Nu sunt incluse:

 • Programe optionale –   Nea Makri – 5 euro; Manastirea Rila – 10euro;
 • mijloace de transport in comun Atena; ferry-boat Egina; taxe hoteliere, care se achita individual la receptiile hotelurilor;
 • tips – 25 euro/pers.
 • Asigurarea medicala si Storno.

 

Documente de calatorie: carte de identitate sau pasaport, valabile.

Turistii care solicita locuri pe primele 4 banchete din autocar, vor achita un supliment de 20 euro si vor fi repartizati incepand cu a doua  bancheta.

Turistii care solicita partaj in camera dubla, se pot retrage fara penalizari, cu o luna inaintea plecarii, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

TERMENE DE PLATA:

 • 150 euro/ pers. in 48 de ore de la inscriere
 • 200 euro/ pers. pana la data de 1 iulie 2022
 • 200 euro /pers. pana la data de 1 august 2022. Rezervarea se achita integral pana la 1 august 2022

Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:

 • 20% din tariful final – renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 50 de zile inainte de inceperea programului;
 • 50% din tariful final – renuntarea se face in intervalul 49 de zile – 31de zile inainte de inceperea programului;
 • 100% din tariful final – renuntarea se face cu mai putin de 30 de zile inainte de inceperea programului.

In acest moment, inca se mentine prezentarea Certificatului de vaccinare sau a unui test  la imbarcarile pe ferry-boat.

Daca programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de renuntare, se aplica penalizari de pana la 100% din valoarea avansului achitat, conform pragurilor de mai sus.

In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia timp de 12 luni de efectuarea unei noi rezervari pentru un produs Turist Class. Traversarile cu ferry-boat se vor face in functie de regulile impuse de statul elen.

EVENTUALE EVOLUTII ALE PRETULUI

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca in functie de anumiti factori obiectivi. Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de granita, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.