Circuit MAROC 2021

1.255€ · Circuite
Recomandat!

Detalii

 

Casablanca – Rabat – Fes – Marrakech – Essaouira – Ouarzazate

Zbor Turkish Airlines – 8 nopti/9 Zile

Perioada: 06.10 – 14/15.10.2021

Ziua 1 – 06.10.2021 – Bucuresti – Maroc – Casablanca

Prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coanda pentru intalnire cu reprezentatul agentiei la ora 02.30 dimineata si imbarcare la cursa Turkish Airlines TK1042 cu decolare la 04.50 spre Istanbul. Aterizare la Istanbul la ora 06.15 local si trecere prin tranzit in aeroportul din Istanbul, pentru imbarcare la cursa TK617 cu decolare spre Casablanca la ora 11.35. Sosire la Casablanca la ora locala 14:30. Transfer si cazare la hotel 4* superior in Casablanca. Seara, optional, vizita la Rick’s Café, faimoasa cafenea din filmul american Casablanca.

Ziua 2 – 07.10.2021 – Casablanca – Turul orasului Casablanca

Mic dejun. La ora 09.30 se pleaca in turul inclus al orasului Casablanca, capitala economica a Marocului, oras fascinant cu bulevarde largi si bijuterii arhitecturale in stil Art Deco si maur, un decor mediteranean pe coasta Oceanului Atlantic. Se trece prin Piata Centrala, Cartierul Habous, Catedrala Notre Damme Lourdes, Piata Mohamed al V-lea, Piata Natiunilor Unite. Timp liber pentru praz (nu este inclus). Intrare optionala si vizita la Moscheea Hassan al II-lea din Casablanca (biletul de intrare la moschee nu este inclus -15€/persoana). Dupa-amiaza libera in Casablanca, pentru explorarea orasului sau shopping la Morocco Mall. Cina si cazare hotel 4*superior in Casablanca.

 

Ziua 3 – 08.10.2021 – Casablanca – Rabat – Meknes – Moulay Idriss – Volubilis – Fes (300 km)

Mic dejun. Plecare spre RabatCapitala administrativa a Marocului, cu vizita la Mausoleul Mohamed al V-lea si Hassan al II-lea, exteriorul Palatului Regal, Kasbah din Oudayas. Timp liber pentru pranz, optional. Ziua se continua spre Meknes via Volubilis– sit roman faimos prin mozaicurile sale si sacra Moschee Moulay Idriss– dedicata intemeietorului orasului Fes. Meknes este considerat Versailles-ul marocan. Turul orasului Meknes include monumentala poarta Bab Mansour, Hari Souani, zidurile de aparare, Piata El Hedim, Mormantul lui Moulay Ismail si vechea Medina. Seara, cina si cazare hotel 4*superior in Fes.

 

Ziua 4 – 09.10.2021 – Fes – unul dintre cele patru orase imperiale ale Marocului

Mic dejun. Zi dedicata vizitarii orasului Fes/Fez – cel mai vechi centru cultural si spiritual al Marocului. Se exploreaza orasul pe Drumul medinei si al souk-ului unde mestesugarii lucreaza inca cu tehnici vechi, traditionale. Se continua vizita cu Moscheea Karaouine si Madrasa Bou Inania – exemplificare a artei arhitecturale islamice, veche scoala coranica. Dupa pauza de pranz, pentru care reprezentantul agentiei va propune varianta servirii lui optionale in centrul orasului, pentru aprox. 25 € de persoana – fara bauturi, se viziteaza Fes El Jedid si exteriorul Palatului Regal cu cele 7 porti. Cina si cazare la hotel 4*superior in Fes.

 

Ziua 5 – 10.10.2021- Fes – Marrakech (490 km) – Seara traditionala berbera la „Chez Ali”

Mic dejun. Plecare spre Marrakech, pe autostrada, pentru confortul dumneavoastra. Pauza pentru servirea optionala a pranzului. Optional, seara, participare la spectacol traditional CHEZ ALI, in Marrakesh, cu bauturi traditionale incluse si transfer dus-intors. Cina si cazare la hotel 5* in Marrakesh.

 

Ziua 6 – 11.10.2021 – Marrakech – Perla Marocului si Perla Sudului

Mic dejun. O zi dedicata vizitarii orasului Marrakech Perla Sudului, oras fondat in secolul al XI-lea. In cursul diminetii se viziteaza Minaretul Koutoubia, Moscheea El Mansour, mormintele Saadiene, Gradina Menara – plantatie de maslini si Palatul Bahia. Timp liber pentru servirea optionala a pranzului. Dupa-amiaza se viziteaza souk-ul (bazarul) si antica Medina cu faimoasa Piata Djemaa El Fna – locul preferat al localnicilor, iar daca timpul permite, optional, se pot vizita gradinile luxuriante Majorelle, intitulate asa dupa numele pictorului francez, primul proprietar si cu amprenta unui alt proprietar faimos, Yves Saint Laurent (intrarea in gradini nu este inclusa). Cina si cazare la hotel 5* in Marrakech.

 

Ziua 7 – 12.10.2021 – Marrakech – Excursie optionala la Ouarzazate cu pranz inclus (400 km)

Mic dejun. Timp liber pentru explorarea pe cont propriu a orasului Marrakesh, odihna, sau participare la Excursia optionala la Ouarzazate cu pranz inclus. Se pleaca dimineata devreme si se traverseaza Muntii Atlas, pe un drum pitoresc si unic, prin satele berberilor. Se trece prin Trecatoarea Tizi’n Tichka si se ajunge la cel mai inalt punct al Muntilor Atlas la 2260 m altitudine. Dupa o pauza pentru fotografii si pentru a respira aerul curat, se continua spre fortareata din secolul al XI-lea Kasbah Ait Ben Haddou – ce apartine patrimoniului UNESCO. Excursia continua spre linistitul oras Ouarzazate unde se viziteaza fortareata Taourirt si se serveste masa de pranz. Locul este renumit pentru filmarile la Razboiul Stelelor si a fost restaurant cu asistenta financiara de la UNESCO. Contra a 5 € de persoana, puteti vizita studiorile cinematografice, unde, printre alte filme renumite, s-a turnat si Giuvaierul Nilului, doua variante ale Ali Baba si cei 40 de hoti, Maria Magdalena, Mumia, Legionarul, Gladiatorul, Babel, Sex and the city etc. Seara, cina si cazare la hotel 5* in Marrakech.

 

Ziua 8 – 13.10.2021 – Marrakech – Excursie optionala la Essaouira, pe Malul Atlanticului(360 km)

Mic dejun. Optionala la Oceanul Atlantic, spre renumita localitate boema marocana la Oceanul Atlantic – Essaouira, vechiul  Mogador (denumirea data de portughezi), localitate aflata in patrimoniul UNESCO. Se face un scurt popas la o cooperativa ce  produce renumitul ulei de argan, unde aveti posibilitatea sa achizitionati cosmetice naturale pe baza de ulei din arbore de argan si unde puteti fotografia arborii de argan – locul preferat al caprelor din zona. Essaouira a devenit foarte cunoscuta in 1949, cand Orson Welles a ales-o ca loc de filmare a ecranizarii Othello, iar in anii ’60-’70 strazile cu parfum mediteranean i-au inspirat pe muzicieni ca Jimmy Hendrix sau Cat Stevens. Se viziteaza Skala-fortareata din sec.al XVIII-lea, portul. Seara, cina si cazare la hotel 5* in Marrakech.

 

Ziua 9 – 14.10.2021 – Marrakech – Istanbul

Mic dejun. Timp liber pentru explorarea pe cont propriu a centrului comercial din Marrakech. Predarea camerelor si transfer la aeroportul Menara din Marrakech, pentru imbarcare la cursa TK620 cu decolare la ora 15:55 local spre Istanbul. La ora 22:55 local aterizare pe aeroportul din Istanbul. Trecere prin zona de tranzit a aeroportului.

 

Ziua 10 – 15.10.2021 – Istanbul  – Bucuresti

Imbarcare si decolare cu TK1041 la ora locala 01:05 din Istanbul spre Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 02:20 local.

Loc in dubla/tripla – 1.255 euro

Camera single – 1.475 euro

Servicii incluse in pret:

 • 8 nopti cazare cu DEMIPENSIUNE (8 mic dejunuri + 8 cine)
 • 2 nopti hotel 4*superior in Casablanca
 • 2 nopti hotel 4*superior/5* in Fes
 • 4 nopti hotel 5* in Marrakech
 • Toate vizitele mentionate in program sunt incluse, cu insotitor de limba romana si ghid marocan specializat pe intreaga durata a circuitului.
 • Excursii optionale inedite, la Essaouira – Oceanul Atlantic cu vizita la “cooperativa de argan” sau la Ouarzazate, ambele cu pranz traditional inclus.
 • Transferuri si transport cu autocar cu aer conditionat;
 • Transport avion Compania TURKISH AIRLINES cu orar informativ, pe ruta Otopeni – Istanbul – Casablanca si retur Marrakech-Istanbul-Bucuresti/Otopeni, cu bagaj de cala de 30 kg si bagaj de cabina de 8 kg in dimensiunile standard;
 • Vizitele mentionate in program pe traseu si tururi de oras incluse:
 • Tur oras Casablanca – Tur oras Rabat – Tur oras Fes – Tur oras Marrakech
 • Taxele de aeroport (pot suferi modificari pana la data plecarii in functie de evolutia pretului petrolului);
 • Asistenta turistica: ghid marocan si insotitor de grup roman din partea agentiei pe toata perioada excursiei;
 • Transfer intern de grup la/de la Aeroportul Otopeni, in masura posibilitatilor, in functie de localitatea de plecare;
 • Asigurarea storno si medicala pentru orice varsta RO TRAVEL PROTECTION cu acoperire Covid 19.

Preturile nu includ:

 • Excursii optionale, intrarea la Moscheea din Casablanca (15 €/persoana) si intrarea la Gradinile Majorelle (7 €/persoana);
 • Alte obiective turistice decat cele mentionate;
 • Bauturi la mese sau mesele nementionate in program;
 • Cheltuieli personale si bacsisuri pentru transportul bagajelor;
 • Tips ghizi si soferi – 25 euro/pers.

Excursii optionale:

 • O seara la Chez Ali – durata 3h. Tariful include transferul, asistenta insotitor grup, bauturi locale nealcoolice, spectacol traditional Berber: 35 €/persoana – cel putin 20 de persoane participante. www.ilove-marrakech.com/chezali.html   
 • Excursie de o zi la Ouarzazate cu pranz inclus. Pret excursie optionala, cu pranz inclus, fara bauturi – cel putin 20 de participanti: 65 €/persoana Intrarile la obiective nu sunt incluse in pretul excursiei optionale.
 • Excursie de o zi la Essaouira. Pret excursie optionala, cel putin 20 de participanti: 55 €/persoana. Intrarile la obiective nu sunt incluse in pretul excursiei optionale.

 

Conditii de realizare a grupului

 • GRUP 24 DE PERSOANE. Pentru un grup de minimum 20 de persoane se percepe un supliment de 45 €/persoana. Pentru un grup mai mic de 20 pax, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face cel mai tarziu cu 21 de zile inaintea plecarii.  De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat, pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
 • ATENTIE! Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii.

Informatii utile specifice calatoriilor in MarocL

 • Marocul este o țară musulmană, situata in nordul Africii, în care Regele este șeful statului și Comandantul Credincioșilor. Este recomandată evitarea criticilor la adresa familiei regale sau a Islam-ului și adoptarea unui comportament și a unei ținute vestimentare respectuoase în raport cu această religie.
 • Puteti folosi pentru efectuarea platilor, atat numerar euro, cat si dolari SUA, acestia urmand sa-i schimbati in moneda locala dirhamul marocan (MAD); 1 MAD =100 centime, cursul aproximativ este 1 EUR=10 MAD
 • Este indicat sa aveti la dispozitie palarii de soare, ochelari si incaltaminte usoara si inchisa, iar apa potabila este recomandat sa o cumparati si sa nu consumati apa de la robinet.

Informatii Utile:

 • Trebuie sa va prezentati la aeroport la intalnirea cu reprezentant/insotitor de grup, cu 2-3 ore inainte de ora anuntata a decolarii avionului! Prezentarea biletului de avion la imbarcare este obligatorie! Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea persoanei care a efectuat inscrierea, orice modificare se taxeaza cu 25€/modificare/rezervare;
 • Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment
 • Tipul de camera se solicita de la inscriere.  Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea.
 • Toate unitatile de cazare,precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;
 • Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului.
 • Se  asigura un conducator de grup pe perioada circuitului, vorbitor de limba romana. Ghidul marocan va asigura explicatiile pe perioada circuitului in Maroc. In fiecare oras, grupul va fi insotit si de un ghid local din orasul respectiv.
 • ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.
 • In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul, agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European.
 • Prima zi si ultima zi din sejur sunt destinate deplasarii catre/de la destinatie.
 • Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil, iar agentia organizatoare nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele modificari.
 • Asezarea in microbuz/autocar la destinatie se face de catre insotitiorul de grup, pe baza listei cu ordinea inscrierii la program.

Prezentul pachet de servicii include urmatoarele tipuri de asigurari:

 1. Asigurare medicala si storno RO Cocktail Travel Protection 1908
 1. Asigurare privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare, Polita Seria BN / nr:000002146 – valabila pana la 02.01.2022  (emisa de Societatea de Asigurare – Reasigurare CITY INSURANCE S.A.)

Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde:

detalii insotitor pe parcursul excursiei – nume, telefon; Orar de zbor actualizat;

Plata se va face dupa cum urmeaza:

 • 40% – se plateste imediat dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii;
 • 40% – se plateste cu 31de zile inaintea datei de plecare;
 • 20% – se plateste cu 21de zile inaintea datei de plecare

Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:

 • 20% din pretul final – renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana la 60 de zile inainte de inceperea sejururlui;
 • 40% din pretul final – renuntarea se face in intervalul 59 de zile – 31zile inainte de data inceperii sejurului;
 • 80% din pretul final – renuntarea se face in intervalul 30 de zile – 21zile inainte de data inceperii sejurului;
 • 100% din pretul final – renuntarea se face cu mai putin de 20 de zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare;

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.

Date generale despre documentele de calatorie

 • Cetăţenii români pot călători în Maroc fără viză de intrare, perioada maximă de şedere admisă fiind de 90 zile.
 • Pentru a intra pe teritoriul Marocului, valabilitatea pașaportului trebuie să fie de cel puțin 3 luni de la data preconizată de ieșire de pe teritoriul acestui stat.
 • Asigurați-vă că la intrarea în Maroc v-a fost aplicată în pașaport ștampila de intrare (de către autoritățile vamale marocane), în caz contrar veți întâmpina dificultăți la ieșirea din Maroc.
 • Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!
 • Tinerii casatoriti – documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate ca urmare a casatoriei civile!
 • Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aiba un set de documente pentru a trece frontiera.

Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro.

Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu permite turistului sa paraseasca teritoriul Romaniei sau a nu acorda intrarea pe teritoriul statului unde se face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.

Protectia datelor personale: Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc.), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.                                                                                                                                                           

Inscrierea pe acest program se poate face pana la data de 15 mai 2021, in limita locurilor disponibile. Orice suplimentare de loc duce la modificarea tarifului final al circuitului pentru cei nou inscrisi, din cauza modificarii pretului biletelor de avion.