Elvetia 2021

670€ pers/circuit· Circuite
Recomandat!

Detalii

DATA DE PLECARE: 9 IULIE 2021

Ziua 1 DOROHOI – BOTOSANI – BUDAPESTA – 9 iulie            

Plecare din Dorohoi, ora 06:00 pe ruta Botosani – Suceava – Budapesta. Sosire in cursul serii, in functie de formalitatile vamale. Cazare in Budapesta – Hotel Expo Congress 4*/similar.

 Ziua 2 BUDAPESTA – LJUBLJANA – PADOVA – 10 iulie

Mic dejun. Plecare spre Slovenia. Popas in Ljubljana pentru a admira Castelul Ljubljana care se inalta pe dealul din mijlocul capitalei slovene. Acesta datează din secolul al XV-lea si aspectul sau impunator ii tradeaza rolul istoric de fortareata, cazarma si resedința regala. Putem admira si unul dintre cele mai frumoase și cunoscute poduri din Ljubljana, Podul Triplu, cu arhitectura sa speciala care reuneste un grup de trei poduri ce leaga orasul modern de centrul medieval. Zona este animata de baruri si restaurante, iar turistii reusesc fotografii demne de publicat in revistele de călătorii. Ne continuam calatoria spre Italia si ne vom caza in zona Padova, Hotel Al Pino Verde 4*.

Ziua 3 – PADOVA – MILANO – 11 iulie

Mic dejun. Tur de oras Milano panoramic si pietonal admirand principalele atractii: Castelul Sforzesco, cu o vechime de 7 secole, Domul, Galeriile Comerciale si Scala din Milano. Cazare in zona Milano, Ibis Styles Milano Agrate Brianza 4*.

Ziua 4 – MILANO – CHAMONIX-MONT-BLANC – GENEVA – 12 iulie

Mic dejun. In traseu, vom face o scurta incursiune prin Alpii Francezi si un popas in celebra statiune din Franta – Chamonix Mont – Blanc. Chamonix se situeaza in partea de nord a Alpilor, la poalele Masivului Mont-Blanc, foarte aproape de punctul comun de frontiera dintre Franta, Elvetia si Italia. Daca vremea permite, de aici se poate face o ascensiune cu telecabina pe celebrul Aiguille du Midi, care dispune de o terasa cu deschidere de 360 de grade si putem admira varful Mont Blanc- stapanul absolut al Alpilor. Cazare in zona Geneva, hotel 3*.

Ziua 5GENEVA – 13 iulie

Mic dejun. Geneva, al doilea oras ca marime al Elvetiei, este orasul cu cele mai multe sedii de institutii internationale. Geneva este situata pe malul celui mai mare lac din Europa – Lacul Leman. La egalitate cu Zurich, ocupa primul loc in lume in topul oraselor cu cea mai buna calitate a vietii. Tur oras pietonal Geneva: Palatul Natiunilor Unite, Muzeul Crucii Rosii, Orasul vechi, Catedrala, Zona de promenada „Des Anglais” si celebra fantana arteziana devenita simbol al orasului. Timp la dispozitie pentru cumparaturi si plimbari pe malul lacului Leman. In aceasta zi deplasarile se fac pietonal si cu mijloacele de transport in comun. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 6 – GENEVA – LAUSANNE – MONTREUX – GENEVA – 14 iulie

Aceasta zi este dedicata marelui tur al lacului Leman. Dupa micul dejun ne deplasam spre Lausanne, capitala cantonului Vaud, locul unde isi are sediul Comitetul Olimpic Internațional. Vom face un tur pietonal in timpul caruia vom putea vizita Catedrala din Lausanne și Muzeul Olimpic. Continuam drumul spre  Montreux unde vom vizita Castelul Chillon, care este construit pe o stanca ce iese din adancul lacului foarte aproape de mal si imbratiseaza apele curate și albastre ale lacului Leman. Tur pietonal in Montreux, una dintre cele mai frumoase statiuni elvetiene. Optional, pentru cei temerari, plecam spre Tasch de unde se ia trenuletul cu cremaliera pana la Zermatt, una dintre cele mai faimoase stațiuni montane ale Elveției, unde vehiculele motorizate nu au acces. Optional, ascensiune la cota 3883m. Privelistea magnifica a celor 38 de piscuri de peste 4000 m, va fi “ recompensa” pentru cei care s-au aventurat sa “pluteasca” cu telecabina deasupra crevaselor ghetarului Materhon.  Cazare la acelasi hotel.

Ziua 7 – GENEVA – BERNA – INTERLAKEN – LUCERNA – ZURICH – 15 iulie

Mic dejun. Ne indreptam spre Berna, capitala Elvetiei, orașul strabatut de raul Aare, a carui apa are culoarea azurului. Ne intampina aceeasi frumoasa arhitectura medievala cu care Elvetia ne-a obisnuit. Suntem acasa la Albert Einstein. Incepem turul de oras si admiram Primaria, Marktgasse si Kramgasse, Catedrala Sf Vicentiu. Continuam implinirea visului  elvetian si ajungem in Interlaken, orașul dintre lacuri. Situat intre lacurile Thun si Brienz, dar si intre varfurile Eiger, Monch si Jungfrau, orasul reprezinta poarta spre incantatoarea regiune Jungfrau, cea mai ravnita destinatie elvetiana pentru pasionatii de aventuri in aer liber dar si de sporturi extreme. Aici puteti face o plimbare cu vaporasul pe lacuri sau o ascensiune cu trenul pana la Jungfraujoch – statia de cale ferata de la cea mai mare altitudine din Europa (3.454 m). Jungfraujoch este supranumit si „Acoperisul Europei”. Urmatoarea oprire este Lucerna, un oras situat pe malul Lacului celor 4 Cantoane. Cu un centru vechi medieval bine conservat, cu alei de piatra incalzite  de sunetul muzicii, cu casute colorate, poduri de piatra si promenade pe malul raului, orasul este de un romantism fermecator. Vizitam orasul pornind la pas si admirand Kapellplatz, Primaria, St Peterskapeele, Kapellbrucke, Wasserturm. Cazare in zona Zurich.

Ziua 8 – ZURICH – CASCADA RINULUI – SANKT GALLEN – 16 iulie 

Dupa micul dejun, ne oprim in Zurich, cel mai mare oras si inima comerciala a Elvetiei. Zurich este una dintre destinatiile europene preferate de tineri si un centru recunoscut de arta contemporana. Putem vizita Kunsthaus, printre cele mai mari galerii de arta din Europa, biserica Fraumunster, cu vitraliile remarcabile ale lui Marc Chagall, Grossmunster (catedrala protestanta  fondata de Carol cel Mare), sau Muzeul Ceasurilor Beyer. Optional, autocarul ne va duce spre granita cu Germania, unde vom admira Cascada Rinului, cea mai mare si printre cele mai frumoase cascade din Europa. Urmam malul lacului Konstanz si ajungem in orasul Sankt Gallen, capitala a cantoanelor de est. Principala atractie este Abatia Benedectina, un sit protejat trecut in patrimoniul UNESCO, cu superba sa biblioteca in stil rococo. Cazare la Bludenz, Austria.

Ziua 9 – INNSBRUCK – SALZBURG – LINZ – 17 iulie

Mic dejun. Pornim spre  Innsbruck, oras aflat in inima Alpilor, unde in turul pietonal vom descoperi Centrul Vechi cu o istorie de 8 secole: Hofkirche- biserica gotica din sec. al XVI-lea, Palatul Hofburg, Domul Sf. Jacob- frumoasa biserica baroca din sec. al XVIII-lea si Acoperisul de aur– Goldenes Dachl, simbolul orasului, cu 2500 placi de cupru aurite. Continuam drumul spre Salzburg, orașul lui Mozart. Orasul acesta este de o frumusete aparte datorata cladirilor in stil baroc, stradutelor linistite, parcurilor atent ingrijite, munților superbi din fundal, castelului de pe deal. Tur pietonal in centrul vechi. Se traverseaza superba zona montana Salzkammergut, cu creste semete reflectate in oglinda lacurilor glaciare Mondsee și Attersee. Daca timpul permite, scurt popas in Mondsee, o stațiune cochetă pe malul lacului cu același nume. Castelul  este azi un hotel de lux dar merita vizitata catedrala din localitate. Mondsee Abbey este o catedrala impunatoare cu un interior neobisnuit – vopsit in roz. Catedrala a fost locul unde s-a filmat nunta capitanului Von Trapp cu Maria. Cazare in Linz.

Ziua 10 – LINZ  – VIENA – BUDAPESTA – 18 iulie

 Mic dejun. Ne deplasam pe inelul principal al Vienei si pentru o ora strabatem Graben, pietonal, pentru a vizita Domul Sf. Stefan. Popas la Parndorf in Austria pentru „o sesiune de shopping”. Ajungem in cursul serii in Budapesta. Cazare in Budapesta. Daca se doreste, putem incheia excursia cu „o masa tovaraseasca” la una dintre cramele capitalei.

Ziua 11 – BUDAPESTA – BOTOSANI – DOROHOI – 19 iulie                    

 Dupa micul dejun, revenim in tara urmariti de imaginile de vis ale locurilor vizitate. Ajungem acasa seara, in functie de trafic.                                                                                                         

670  eur/adult

                                                                                                                                        

Supliment camera Single – 200 eur

OFERTA VALABILA PANA LA 28.02.21

 

                                 

Inscrierile se fac cu un avans de 200 euro.                                              

Diferenta se achita in rate,conform contractului, pana la data de 01.06.2021.

OFERTA VALABILA PANA LA 15.03.2021                                             

 

Servicii incluse:

 • Transport autocar licentiat pentru excursii externe;
 •  taxa autostrazi, poduri si tuneluri
 • Cazare 10 nopti in camera dubla/tripla in hoteluri 3*/4*;
 • Mic dejun – 10 mese                                      
 • Tururi de oras conform ofertei; Insotitor de grup

Nu sunt incluse:                                                                                               

 • Asigurarea medicala de calatorie
 • excursiile si programele optionale;
 • intrarile la obiectivele turistice;
 • deplasarea cu mijloacele de transport in comun, unde este cazul;
 • taxa turistica, unde se solicita, se achita individual la receptia hotelului;
 • Tips – 25 eur/persoana – se achita insotitorului de grup la plecare. 

 Documente de calatorie: carte de identitate sau pasaport  valabil cel putin 6 luni de la data incheierii excursiei.

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 20 euro.

– Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea inscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul pentru primele 3 banchete in autocar vor fi repartizati, in limita locurilor disponibile, incepand cu a doua  bancheta.

Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Rezervarea se achita astfel: 25 euro la inscriere; 200 euro pana la 31 martie si diferenta pana la data de 1 iunie 2021.

Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:

– 20% din tariful final – renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 50 de zile inainte de inceperea programului;

– 50% din tariful final – renuntarea se face in intervalul 49 de zile – 31de zile inainte de inceperea programului;

– 100% din tariful final – renuntarea se face cu mai putin de 20 de zile inainte de inceperea programului.

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de pana la 100% din valoarea avansului achitat, conform pragurilor de mai sus.

In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia timp de 12 luni, integral/partial de efectuarea unei noi rezervari pentru un produs Turist Class. Turistul poate solicita restituirea contravalorii sumelor achitate cu retinerea unei taxe de serviciu in cuantum de 25 euro/persoana.

EVENTUALE EVOLUTII ALE PRETULUI

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi. Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de granita, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere. Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada de timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatie din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare. In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.