EXCURSIE DE SUFLET: MOLDOVA

99€ pers/sejur· Cazări
Recomandat!

Detalii

DATA DE PLECARE:  22 noiembrie 2019

ZIUA 1 –  DOROHOI – BOTOSANI – IASI – CHISINAU

Plecare de la Agentia Turist Class Dorohoi la ora 06:00 pe traseul mentionat. Dupa formalitatile vamale, ne indreptam spre Chisinau. La sosire vom face un tur al orasului situat pe 7 coline, capitala a Republicii Moldova, pentru a admira cladirile in stil neoclassic si neoroman: Primaria orasului (1902), Muzeul de Arte, Muzeul de Etnografie, Muzeul de Arheologie si Istorie, Turnul de Apa, Biserica Mazarachi – cea mai veche cladire din Chisinau, Biserica Sf. Imparati Constantin si Elena. Vizitam Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron din Chișinău, cunoscută și ca Mănăstirea Ciuflea. Este o mănăstire de călugărițe. Simbol al rezistenței prin credință, în epoca sovietică, o bună perioadă de timp (începutul anilor ’60 – sfârșitul anilor ’80 ai sec. al XX-lea) biserica Ciuflea a fost singura biserică ortodoxă din Chișinău în care s-au oficiat slujbele. Mănăstirea constituie un monument de arhitectură de importanță națională, fiind introdusă în „Registrul monumentelor de istorie și cultură a municipiului Chișinău″, la inițiativa Academiei de Științe a Moldovei. Pentru cei ce doresc, vom lua masa, contra-cost, la unul dintre renumitele restaurante “La Placinte”. Cazare Chisinau – hotel ELM 4*.

ZIUA 2 – CHISINAU – CRICOVA – CHISINAU                                                                                                                                            

Mic dejun. Optional, “Orasul Subteran” –  Cricova, cunoscut in lumea intreaga pentru calitatea vinurilor. Lungimea totala a galeriilor de la Cricova depaseste 60km. Ghidul ne va insoti in continuare in Chisinau. Dupa vizitarea cramelor, plecam pentru a vizita Muzeul de Arheologie si Istorie. Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei se numără printre cele mai importante instituţii muzeale din Republica Moldova, atât din punct de vedere al patrimoniului său, cât şi al prestigiului ştiinţific. Astăzi muzeul deţine 342 145 piese de patrimoniu, a căror tipologie diversificată surprinde profilul Moldovei de-a lungul secolelor, din erele preistorice până în prezent, atestând habitatul uman, fapte, evenimente, portrete de personalităţi dar si o minunata diorama ce ilustreaza luptele de la Iasi. “Sesiune de shopping” prin cele mai reprezentative magazine din capitala Moldovei. Cazare la hotel 4*.

ZIUA 3 – CHISINAU – IASI  – BOTOSANI – DOROHOI                                                                                                                      

Dupa micul dejun, in zi de duminica, ne oprim pentru o jumatate de ora la Catedrala Nașterea Domnului din Chișinău care a fost ridicată în 1836 după proiectul arhitectului Avraam Melnikov. Este construită din piatră și cărămidă, cu trei altare. Catedrala are o compoziție simetrică. Ansamblul catedralei este alcătuit din biserică și clopotniță. Catedrala Nașterea Domnului este amplasată în apropierea pieței Marii Adunări Naționale. În decembrie 1962, Catedrala a fost transformată într-un centru de expoziţie al Ministerului Culturii al RSSM. Biserica a fost restituită credincioşilor și sfinţită din nou în anul 1996. Parasim “orasul parcurilor” indreptandu-ne spre tara. Daca vremea permite, facem un scurt popas si la Capriana. Plecam spre casa cu cele mai placute impresii, asteptand o noua ocazie de a descoperi si alte locuri interesante din Moldova de peste Prut.

99 eur/ persoana

Oferta de pret este valabila pentru un grup de cel putin 40 de persoane.

Tariful include:

  • Transport autocar; taxe granite; parcari;                                           
  • Cazare 2nopti la Chisinau – loc in camera dubla –  hotel 4*;
  • Ghid local, bun vorbitor de limba romana; Insotitor de grup.

Tariful nu include: Program optional: Cricova, vizita, degustari – 30 euro – se achita in tara;

Intrarile la obiectivele turistice si ghizii acestora – se achita la destinatie in lei moldovenesti.

   

IMPORTANT: Pentru vizitarea cramelor Cricova este necesara rezervare prealabila, deci optiunea pentru acest program trebuie exprimata la inscriere si plata se face in tara. Vizita dureaza 90 de minute si include: vizitarea galeriilor cu trenulet electric si partial pe jos; explicatii in limba romana oferite de ghidul complexului; degustare din 4 soiuri de vin insotita de nuci si biscuiti.

DOCUMENTE DE CALATORIE: carte de identitate sau pasaport valabil

REZERVAREA SE ACHITA ASTFEL: 50€ LA INSCRIERE SI DIFERENTA PANA LA 10.11.2019 SI NU POATE FI ANULATA.

LOCURILE SUNT LIMITATE SI INSCRIEREA SE FACE IN LIMITA DISPONIBILITATII PANA LA DATA DE 10.11.2019