EXCURSIE DE SUFLET: MOLDOVA

99€ pers/circuit· Circuite
Recomandat!

Detalii

DATA DE PLECARE:  26 mai 2018

ZIUA 1 –  BOTOSANI – ALBITA – CHISINAU                                                                                                                                                            

Plecare din Botosani la ora 08:00. Dupa formalitatile vamale, ne indreptam spre Chisinau. In traseu vom poposi la Manastirea de calugari Capriana,  atestata inca din vremea domnitorului Alexandru cel Bun. Manastirea este situata in apropierea orasului Straseni si reprezinta un complex arhitectural care include: Biserica Adormirii Maicii Domnului (1545), Biserica Sfantului Nicolae (1840) si Biserica Sfantului Gheorghe (1903). Capriana este un monument viu al credintei, ce pastreaza vechile legende ale manastirii si marturia istoriei acestui popor de dincolo de Prut. La sosire in Chisinau  vom face un tur al orasului situat pe 7 coline, capitala a Republicii Moldova, pentru a admira cladirile in stil neoclassic si neoroman: Primaria orasului (1902), Muzeul de Arte, Muzeul de Etnografie, Muzeul de Arheologie si Istorie, Turnul de Apa, Manastirea Ciuflea, Biserica Mazarachi – cea mai veche cladire din Chisinau, Biserica Sf. Imparati Constantin si Elena. Pentru cina, ne vom opri la unul dintre restaurantele traditionale din Chisinau. Cazare Chisinau – hotel ELM 4*.

ZIUA 2 – CHISINAU – CRICOVA  – CHISINAU                                                                                                                                                     

Mic dejun. Optional, “Orasul Subteran” –  Cricova, cunoscut in lumea intreaga pentru calitatea vinurilor. Lungimea totala a galeriilor de la Cricova depaseste 60 de km. Dupa intoarcerea la Chisinau, vom vizita Muzeul de Istorie al Moldovei, ne vom procura  dulciuri de la „Bucuria Copiilor” si renumitele coniacuri moldovenesti, ne vom delecta cu o “sesiune de shopping” prin cele mai reprezentative magazine din capitala Moldovei.  Cazare la acelasi hotel. 

ZIUA 3 – CHISINAU – ORHEIUL VECHI – SOROCA – DROCHIA – STEFANESTI – BOTOSANI – DOROHOI                                                                                 

Dupa micul dejun, parasim “orasul parcurilor” indreptandu-ne spre Orheiul Vechi,  important sit cultural din Basarabia, nominalizat pentru a fi inclus in patrimoniul UNESCO. In cavernele de piatra se atesta prezenta primelor asezaminte umane, vechi de cateva sute de mii de ani. Daca vremea este favorabila, vom vizita Biserica rupestra Butuceni. Ne vom indrepta apoi spre orasul Soroca, situat in nordul tarii si care adaposteste cea mai bine pastrata si fortificata dintre cetatile de pe Nistru din vremea lui Stefan cel Mare. Un tur ghidat de distinsul profesor Nicolae Bulat ne va transpune in perioada de glorie a acesteia. Plecam spre casa cu cele mai puternice  impresii, asteptand o noua ocazie de a descoperi si alte locuri interesante din Moldova de peste Prut.

 

99 eur/ persoana

Oferta de pret este valabila pentru un grup de cel putin 35  de persoane. Pentru numar mai mic de turisti pretul transportului se recalculeaza.

Tariful include:

  • Transport autocar pentru turism extern; taxe granite; parcari;                                                                                                                                   
  • Cazare 2 nopti cu mic dejun – loc in camera dubla/ tripla –  Hotel ELM 4*, Chisinau;                                                                                                            
  • Ghid local, vorbitor de limba romana; Insotitor de grup.

Tariful nu include:

  • Program optional: Cricova: vizita, degustari – 525 MDL (aprox. 27eur);                                                                                                                                                                                         
  • Intrarile la obiectivele turistice si ghizii acestora – se achita la destinatie in lei moldovenesti (Orheiul Vechi – 8 MDL, Cetatea Soroca – 10 MDL – bilet + ghid si Muzeul de Istorie al Moldovei – 10 MDL – fara ghid, 15 MDL cu ghid); 
  • Alte mese, exceptand micul dejun).

   

IMPORTANT: Pentru vizitarea cramelor Cricova este necesara rezervare prealabila, deci optiunea pentru acest program trebuie exprimata la inscriere si plata se face in tara. Vizita dureaza 1 ora si 50 de minute si include: vizitarea galeriilor cu trenulet electric  si partial pe jos; explicatii in limba romana oferite de ghidul complexului; degustare din 4 soiuri de vin, insotita de placinte asortate.

Ordinea vizitarii obiectivelor din program poate fi modificata in functie de conditiile meteorologice.

La solicitarea turistilor si daca timpul permite, se pot vizita si alte obiective.

 

DOCUMENTE DE CALATORIE: carte de identitate sau pasaport valabil

La inscriere se achita 50 de euro, care nu se returneaza, in caz de anulare cu 30 de zile inainte de plecare.                               

Excursia trebuie achitata integral pana la data de 15 mai 2018.

Location