EXCURSIE DE SUFLET: REPUBLICA MOLDOVA

120€ pers/sejur· Extern
Recomandat!

Detalii

DATA DE PLECARE: 15 februarie 2019

ZIUA 1 –  DOROHOI – BOTOSANI – IASI – ALBITA – CHISINAU

Plecare din Dorohoi la ora 07:00. Dupa formalitatile vamale, ne indreptam spre Chisinau. La sosire in Chisinau  vom face un tur al orasului situat pe 7 coline, capitala a Republicii Moldova, pentru a admira cladirile in stil neoclassic si neoroman: Primaria orasului (1902), Muzeul de Arte, Muzeul de Etnografie, Muzeul de Arheologie si Istorie, Turnul de Apa, Manastirea Ciuflea, Biserica Mazarachi – cea mai veche cladire din Chisinau, Biserica Sf. Imparati Constantin si Elena. Ne vom procura  dulciuri de la „Bucuria Copiilor” si renumitele coniacuri moldovenesti, ne vom delecta cu o “sesiune de shopping” prin cele mai reprezentative magazine din capitala Moldovei.  Pentru cina, ne vom opri la unul dintre restaurantele traditionale din Chisinau sau la “Roata Vremii”. Cazare Chisinau – hotel ELM 4*.

ZIUA 2 – CHISINAU – CASTELUL MIMI – CHISINAU

Mic dejun. Optional, deplasare la Castelul Mimi situat la 30 km de aeroportul Chisinau si care reprezinta o destinatie de interes international, unica in Republica Moldova. La momentul actual Castelul Mimi figureaza in topul celor mai frumoase capodopere arhitecturale din lumea vinului. Povestea castelului incepe in anul 1893, atunci când Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei, planteaza primii butasi de vita-de-vie pe locul care urma sa devina legenda peste ani. Dupa vizita la castel vom lua masa de pranz, ne vom odihni si ne vom pregati pentru spectacolul aniversar al „Ansamblului Etnofolcloric Plaiesii”, ce va avea loc la Palatul National Nicolae Suleac din Chisinau la ora 17:00. Cazare la acelasi hotel.

ZIUA 3 – CHISINAU – CAPRIANA – IASI – BOTOSANI – DOROHOI

Dupa micul dejun, in zi de sarbatoare, ne vom opri la Catedrala Nasterea Domnului din central orasului, apoi parasim “orasul parcurilor” indreptandu-ne spre  Manastirea de calugari Capriana (daca drumul permite accesul la manastire).  Atestata inca din vremea domnitorului Alexandru cel Bun, manastirea este situata in apropierea orasului Straseni si reprezinta un complex arhitectural care include: Biserica Adormirii Maicii Domnului (1545), Biserica Sfantului Nicolae (1840) si Biserica Sfantului Gheorghe (1903). Capriana este un monument viu al credintei, ce pastreaza vechile legende ale manastirii si marturia istoriei acestui popor de dincolo de Prut. Sosire acasa seara.

120euro/ persoana

Oferta de pret este valabila pentru un grup de  40  de persoane.

Tariful include:

  • Transport autocar pentru turism extern;
  • taxe granite; parcari;
  • Cazare 2 nopti cu mic dejun – loc in camera dubla/ tripla –  Hotel ELM 4*, Chisinau;
  • Bilet de intrare la spectacolul aniversar al Ansamblului Etnofolcloric Plaiesii;
  • Ghid local, vorbitor de limba romana; Insotitor de grup.

Tariful nu include:

  • Program optional: Castelul Mimi: vizita, degustari – aprox. 24eur; 
  • Intrarea la Muzeul de Istorie a Moldovei – 10 MDL – fara ghid, 15 MDL cu ghid, optional;
  • alte mese, exceptand micul dejun.

   

IMPORTANT: Pentru vizitarea Castelului Mimi este necesara rezervare prealabila, deci optiunea pentru acest program trebuie exprimata la inscriere si plata se face in tara. Vizita dureaza 70 de minute si include: vizitarea castelului, explicatii in limba romana oferite de ghidul complexului; degustare din 3 soiuri de vin.

Ordinea vizitarii obiectivelor din program poate fi modificata in functie de conditiile meteorologice.

La solicitarea turistilor si daca timpul permite, se pot vizita si alte obiective.

 

DOCUMENTE DE CALATORIE: carte de identitate sau pasaport valabil

La inscriere se achita 50 euro, care nu se returneaza, in caz de anulare cu 30 de zile inainte de plecare.                               

Excursia trebuie achitata integral pana la data de 20 ianuarie 2019.