Incursiune in istoria timpului

555€ pers/circuit· Circuite
Recomandat!

Detalii

IASI – TEL AVIV – IASI

Ultima cursa directa IASI – TEL AVIV – IASI a Companiei TAROM

Data de plecare: 13.10.2019

Oferta speciala valabila pentru inscrieri pana la data de 01.07.2019

ZIUA 1:  IASI – TEL AVIV – HAIFA – TIBERIAS/NAZARETH

 Intalnire la Aeroportul Iasi la ora 05:00 cu insotitorul de grup pentru a porni in descoperirea fascinantului contrast dintre antic si modern, pentru a ne bucura de ospitalitatea poporului Israelului, cunoscuta inca din vremurile Biblice. Decolarea cursei Companiei TAROM la ora 07:00. Sosire in Tel Aviv si preluarea grupului de catre ghidul din Israel. Incepem calatoria ochiului si a mintii la Manastirea cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril din Jaffa, vechiul Tel Aviv. Urcam apoi coasta Marii Mediterane pe urmele Sf. Petru pana la Caesareea, locul unde Corneliu a fost botezat si de unde Sf. Pavel a plecat la Roma. Poposim in orasul-port Haifa. Vizitam Manastirea Stella Maris si Pestera Sf. Ilie Tezviteanul, apoi admiram renumitele Gradini ale Templului Bahai. Calatoria continua spre Muntele Carmel, locul in care a avut loc lupta dintre preotii lui Baal si profetul Ilie. Cina si cazare in Tiberias/Nazareth.

 ZIUA 2: TIBERIAS – TABOR – CAPERNAUM – RAUL IORDAN – MUNTELE FERICIRILOR

 Mic dejun. Vizitam Biserica Sf. Arhanghel Gavriil cu Izvorul Fecioarei Maria si Catedrala Bunei Vestiri. Deplasare spre Muntele Tabor. Vizitarea Bisericii Ortodoxe ridicata pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la Fata (transfer maxi-taxi).  Vizitam Capernaum, supranumit “Orasul Domnului”, Tabgha, unde Iisus a savarsit minunea inmultirii painilor si a pestilor si Muntele Fericirilor – locul unde Mantuitorul a rostit Fericirile. Vizita la Centrul de diamante (daca grupul doreste). Plimbare cu barca pe Marea Galilee. Cina si cazare in Tiberias/Nazareth.

ZIUA 3: IERIHON – MAREA MOARTA – BETHLEHEM

 Mic dejun. Pe malul  Iordanului,  retraim momentul Sfantului Botez.Intram in cel mai vechi oras din lume: Ierihon. Vizita la Biserica Romanesca cu Hramul Tuturor Sfintilor; popas la Dudul lui Zaheu. Vizitam Biserica Sf. Gherasim si, daca vremea permite, Manastirea Sf. Gheoghe cu moastele intregi ale Sf. Ioan Iacob Romanul (Hozevitul). Oprire la Qumran – 400m sub nivelul marii. Momente de relaxare la  Marea Moarta. Cina si cazare in Bethlehem.

 

ZIUA 4: BETHLEHEM – IERUSALIM – BETHLEHEM

 Mic dejun. Optional, mergem pe urmele Magilor de la Rasarit si ne inchinam in pestera unde au poposit acestia dupa ce au plecat de la Bethlehem, acum paraclis in cadrul Manastirii Sfantul Theodosie, ce adaposteste moastele Sfantului Theodosie cel Mare, ale mamei sale, ale mamei Sf. Sava cel Sfintit si multe alte sfinte moaste. Cu microbuze arabe ne deplasam spre inima Pustiului Iudeii, la  Manastirea Sfantul Sava cel Sfintit. Vizitam Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului, unde se afla si icoana facatoare de minuni Maica Domnului Aparatoarea Bethlehemului si Biserica  Sf. Ecaterina. Deplasare la Muntele Sion. Vizita la Biserica Adormirii Maicii Domnului, loc in care, potrivit traditiei, si-a inceput Fecioara somnul vesnic. Cenaclu – Foisorul in care Iisus si ucenicii Lui au mancat Pastile, (locul primei biserici din lume), Mormantul Marelui Rege David. Popas la Zidul Plangerii sau Zidul de Vest, acoperit de rugaciuni pentru insanatosirea bolnavilor, pentru pacea Ierusalimului si venirea lui Mesia. Cina si cazare in Bethlehem.

 

ZIUA 5: IERUSALIM

 Privire panoramica de pe Muntele Maslinilor asupra ”orasului etern”  Ierusalim, locuri in care cele mai mari minuni sunt imprimate in piatra si in istoria mantuirii. Acolo se afla Altarul Inaltarii Domnului ce adaposteste piatra de unde S-a inaltat Domnul la cer, Biserica Dominus Flevit, unde Domnul a plans pentru necredinta si a profetit daramarea Ierusalimului, Biserica Tatal Nostru, cu rugaciunea scrisa in sute de limbi ale Pamantului. Gradina Ghetsimani, loc de rugaciune preferat de Domnul Iisus, care te indeamna la reculegere si smerenie printre maslini ce poarta seva vietii inca din timpurile lui Hristos. Ne vom opri la Biserica Natiunilor, unde se afla Stanca Agoniei inconjurata de o coroana de spini, loc al prinderii Domnului Iisus Hristos in noaptea Sfintelor Patimi. Ne vom inchina apoi la Biserica Mormantului Maicii Domnului, ridicata de cruciati in sec.al XI-lea.  Cina si cazare in Bethlehem.

 

ZIUA 6: IERUSALIM – VIA DOLOROSA – SFANTUL MORMANT

Dupa micul dejun, pornim cu emotie sa strabatem Via Dolorosa, cu cele 14 statii, pentru a ne opri la Biserica Sfintei Invieri, ce pastreaza cele mai indragite relicve ale Crestinatatii: Golgota, Piatra Ungerii si Sfantul Mormant, locul unde s-a aflat Sfanta Cruce. Timp la dispozitie pentru rugaciune si pentru eventuale suveniruri din zona comerciala din imprejurimi. Cina si cazare in Bethlehem.

 

ZIUA 7: IERUSALIM – EIN KAREM

 Mic dejun. Plecam spre cunoasterea ultimelor obiective pe care ni le-am propus pentru aceasta calatorie de suflet:

Ein Karem, ”patria Sf. Ioan Botezatorul”. Timp la dispozitie pentru ultimele cumparaturi. Cina si cazare in Bethlehem.

 

ZIUA 8: TEL AVIV – IASI

Mic dejun. Suntem prezenti pentru formalitatile de plecare la Aeroportul Ben Gurion. Imbarcare pe cursa TAROM cu decolare la ora 10:50 si sosire la Iasi la ora 13:50.

de la 620 de dolari –

Servicii incluse:

 • 7 nopti cazare in camere duble in hoteluri 4*; 7 mese mic dejun si 7 cine
 • transport cu autocar modern – aer conditionat, WiFi
 • taxele de intrare la toate obiectivele din program
 • ghid local vorbitor de limba romana
 • insotitor de grup din partea agentiei

  Nu sunt incluse in pret:

 • bilete de avion, taxe de aeroport, asistenta si intampinare – 320 eur      
 • tips pentru hoteluri, restaurante, ghidul din Israel si din Palestina, soferi – 40 eur
 • programele optionale si daca se solicita vizitarea altor obiective in afara celor din oferta.

Oferta de pret este calculata pentru  un grup  de 25 de persoane. Daca nu se intruneste numarul minim de turisti, plecarea poate fi anulata sau reprogramata.

Supliment camera single: 200 de dolari

   

Acte necesare: Pasaport valabil 6 luni de la data plecarii.

Inscrierea se face cu avans de 200 eur/persoana, in limita locurilor disponibile.

   Conditii de retragere sau anulari:

 • 30% din pretul pachetului de servicii, daca renunţarea se face in intervalul  de 45-35 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
 • 75% din pretul pachetului de servicii, daca renunţarea se face în intervalul 35-30 de zile înainte de data plecarii;
 • 100% din pretul pachetului de servicii, daca renunţarea se face intr-un interval mai mic sau egal cu 29 de zile inaintea plecarii.

 

NOTE:

 • Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor.

Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.

Conducatorul de grup isi rezerva dreptul de a modifica ordinea efectuarii programului in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.

Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.