INCURSIUNE IN MEMORIA TIMPULUI – ISRAEL

990€ pers/circuit· Circuite
Recomandat 2022!

Detalii

02.11.2022 – 10.11.2022

 

ZIUA 1: DOROHOI – BOTOSANI – IASI – CHISINAU – Plecare din Dorohoi la  ora 10:00. Tur de oras si cazare Chisinau.

ZIUA 2:  CHISINAU – TEL AVIV – HAIFA – TIBERIAS – Deplasare de la hotel la Aeroportul Chisinau. Decolare la ora  05:20 pentru a porni in descoperirea fascinantului contrast dintre antic si modern, pentru a ne bucura de ospitalitatea poporului Israelului, cunoscuta inca din vremurile Biblice. Sosire in Tel Aviv si preluarea grupului de catre ghidul din Israel. Incepem calatoria ochiului si a mintii la Manastirea cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril din Jaffa, vechiul Tel Aviv. Urcam apoi coasta Marii Mediterane pe urmele Sf. Petru pana la Caesareea, locul unde Corneliu a fost botezat si de unde Sf. Pavel a plecat la Roma. Poposim in orasul-port Haifa. Vizitam Manastirea Stella Maris si Pestera Sf. Ilie Tezviteanul, apoi admiram renumitele Gradini ale Templului Bahai. Calatoria continua spre Muntele Carmel, unde  a avut loc lupta dintre preotii lui Baal si profetul Ilie. Cina si cazare in Tiberias/Nazareth.

ZIUA 3: TIBERIAS – TABOR – CAPERNAUM – RAUL IORDAN – MUNTELE FERICIRILOR – Mic dejun. Vizitam Biserica Sf. Arhanghel Gavril cu Izvorul Fecioarei Maria si Catedrala Bunei Vestiri. Deplasare spre Muntele Tabor. Vizitarea Bisericii Ortodoxe ridicata pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la Fata (transfer maxi-taxi).  Vizitam Capernaum, supranumit “Orasul Domnului”, Tabgha, unde Iisus a savarsit minunea inmultirii painilor si a pestilor si Muntele Fericirilor – locul unde Mantuitorul a rostit Fericirile. Plimbare cu barca pe Marea Galilee. Cina si cazare in Tiberias/Nazareth.

ZIUA 4: IERIHON – MAREA MOARTA – BETHLEHEM – Mic dejun. Pe malul Iordanului,  retraim momentul Sfantului Botez.Intram in cel mai vechi oras din lume: Ierihon. Vizita la Biserica Romanesca cu Hramul Tuturor Sfintilor; popas la Dudul lui Zaheu. Vizitam Biserica Sf. Gherasim si, daca vremea permite, Manastirea Sf. Gheoghe cu moastele intregi ale Sf. Ioan Iacob Romanul (Hozevitul). Oprire la Qumran – 400m sub nivelul marii, locul unde au fost gasite manuscrisele de la Marea Moarta. Momente de relaxare la  Marea Moarta. Cina si cazare in Bethlehem.

ZIUA 5: BETHLEHEM – IERUSALIM – BETHLEHEM –  Mic dejun. Optional, mergem pe urmele Magilor de la Rasarit si ne inchinam in pestera unde au poposit acestia dupa ce au plecat de la Bethlehem, acum paraclis in cadrul Manastirii Sfantul Theodosie, ce adaposteste moastele Sfantului Theodosie cel Mare, ale mamei sale, ale mamei Sf. Sava cel Sfintit si multe alte sfinte moaste. Cu microbuze arabe ne deplasam spre inima Pustiului Iudeii, la  Manastirea Sfantul Sava cel Sfintit. Vizitam Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului, unde se afla si icoana facatoare de minuni Maica Domnului Aparatoarea Bethlehemului si Biserica  Sf. Ecaterina. Deplasare la Muntele Sion. Vizita la Biserica Adormirii Maicii Domnului, loc in care, potrivit traditiei, si-a inceput Fecioara somnul vesnic. Cenaclu – Foisorul in care Iisus si ucenicii Lui au mancat Pastile, (locul primei biserici), Mormantul Marelui Rege David. Popas la Zidul Plangerii sau Zidul de Vest, acoperit de rugaciuni pentru insanatosirea bolnavilor, pentru pacea Ierusalimului si venirea lui Mesia. Cina si cazare in Bethlehem.

ZIUA 6: IERUSALIM – Privire panoramica de pe Muntele Maslinilor asupra ”orasului etern”  Ierusalim, locuri in care cele mai mari minuni sunt imprimate in piatra si in istoria mantuirii. Acolo se afla Altarul Inaltarii Domnului ce adaposteste piatra de unde S-a inaltat Domnul la cer, Biserica Dominus Flevit, unde Domnul a plans pentru necredinta si a profetit daramarea Ierusalimului, Biserica Tatal Nostru, cu rugaciunea scrisa in multe limbi ale Pamantului. Gradina Ghetsimani, loc de rugaciune preferat de Domnul Iisus, care te indeamna la reculegere si smerenie printre maslini ce poarta seva vietii din timpuri stravechi. Ne vom opri la Biserica Natiunilor, unde se afla Stanca Agoniei inconjurata de o coroana de spini, loc al prinderii Domnului Iisus Hristos in noaptea Sfintelor Patimi. Popas la Biserica Mormantului Maicii Domnului, ridicata de cruciati in sec.al XI-lea. Vizita si timp la dispozitie in Ierusalimul nou.  Cina si cazare in Bethlehem.

ZIUA 7: IERUSALIM – VIA DOLOROSA – SFANTUL MORMANT  – Dupa micul dejun, pornim cu emotie sa strabatem Via Dolorosa cu cele 14 statii, pentru a ne opri la Biserica Sfintei Invieri, ce pastreaza cele mai indragite relicve ale Crestinatatii: Golgota, Piatra Ungerii si Sfantul Mormant, locul unde s-a aflat Sfanta Cruce. Timp la dispozitie pentru rugaciune si pentru eventuale suveniruri din zona comerciala din imprejurimi. Cina si cazare in Bethlehem.

ZIUA 8: IERUSALIM – EIN KAREM – Mic dejun. Plecam spre cunoasterea ultimelor obiective pe care ni le-am propus pentru aceasta calatorie de suflet: Ein Karem, ”patria Sf. Ioan Botezatorul”. Timp la dispozitie pentru ultimele cumparaturi. Cina si cazare in Netanya/Ierusalim.

ZIUA 9: TEL AVIV – CHISINAU – IASI – BOTOSANI – DOROHOI  – Mic dejun. Suntem prezenti pentru formalitatile de plecare la Aeroportul Ben Gurion. Imbarcare pe cursa AIR MOLDOVA cu decolare la ora 09:00 si sosire la Chisinau la ora 11:50. Autocarul ne asteapta la aeroport si ne intoarcem acasa cu sufletul linistit si plin cu  locurile minunate vizitate.

990 euro/ loc in camera dubla

Supliment camera Single – 235euro

SERVICII INCLUSE :

  • transport cu avionul Chisinau – Tel Aviv – Chisinau;
  • asistenta pe aeroportul din Tel Aviv la sosire;
  • 8 nopti cazare: 1 noapte cazare in Chisinau si 7 nopti cazare cu demipensiune (bufet) la hoteluri categoria turist (echivalent  4* standard local), conform programului: 2 nopti in Nazareth/Tiberias, 4 nopti in Bethlehem,1 noapte in Netanya/Ierusali
  • transport autocar modern cu aer conditionat si WiFi; intrari la obiective;
  • transfer microbuz Muntele Tabor;
  • plimbare pe Marea Galilee cu o copie a barcii lui Iisus;
  • sapca, harta Israel, poza magnetica de grup;
  • insotitor roman de grup;
  • taxele de aeroport (pot suferi modificari).

SERVICII NEINCLUSE :

  • asigurarea medicala si storno cu extensie COVID-19 (obligatorie) – se incheie

 odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;

  • bauturi, mese optionale, care nu sunt incluse in program;
  • excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele

 mentionate ca fiind incluse;

  • bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi locali): 40 EURO/persoana se achita la plecare.
  • transfer autocar Dorohoi – Botosani – Iasi – Chisinau si retur – 230 lei/ pers.
  • Tarifele au fost calculate pentru un numar minim de 32 de turisti.  Pentru un grup de 25-31 de turisti, se achita un supliment de 40 Euro/persoana;

 

REZEVARILE TREBUIE ACHITATE ASTFEL:

  • 200 eur in termen de 5 zile de la data inscrierii;
  • 400 eur cu 40 de zile inainte de data plecarii;
  • diferenta cu 31 de zile inainte de data plecarii.

Orice modificare la rezervare se face contra unei taxe de 25 de euro, pana la emiterea biletelor de avion.

 In cazul in care zborul nu va putea fi operat din cauza restrictiilor impuse de catre autoritati, turistii vor putea fi reprogramati pentru o alta data de plecare.

In momentul lansarii ofertei nu exista nicio restrictie de calatorie pentru destinatia Israel.

Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:

  • 20% din pretul final – renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana la 60 de zile inainte de plecare;
  • 40% din pretul final – renuntarea se face in intervalul 59 de zile – 31zile inainte de data plecarii;
  • 80% din pretul final – renuntarea se face in intervalul 30 de zile – 21zile inainte de data plecarii;
  • 100% din pretul final – renuntarea se face cu mai putin de 20 de  zile inainte de plecare sau neprezentare.

DOCUMENTE DE CALATORIE: Pasaport electronic sau simplu valabil cel putin 6 luni de la terminarea calatoriei. Nu este acceptat pasaportul temporar.