INCURSIUNE IN MEMORIA TIMPULUI

870€ pers/circuit· Circuite
Oferta Speciala!

Detalii

ISRAEL – IORDANIA

ZBOR DIRECT IASI – TEL AVIV – IASI

PERIOADA: 30.09 – 07.10.2018

Early booking – inscrieri pana la 15 iunie

Tarif promotional 15 ani Turist Class

ZIUA 1:  IASI – TEL AVIV – HAIFA – NAZARETH/TIBERIAS

 Intalnire la Aeroportul Iasi la ora 05:00 cu insotitorul de grup pentru a porni in descoperirea fascinantului contrast dintre antic si modern, pentru a ne bucura de ospitalitatea poporului Israelului, cunoscuta inca din vremurile Biblice. Sosire in Tel Aviv si preluarea grupului de catre ghidul din Israel. Incepem calatoria ochiului si a mintii cu orasul-port Haifa. Poposim la Manastirea Stella Maris si la Pestera Sf. Ilie Tezviteanul, apoi admiram renumitele Gradini ale Templului Bahai. Cina si cazare in Nazareth/Tiberias.

 

ZIUA 2: MUNTELE TABOR – NAZARETH CAPERNAUM – TIBERIAS

Deplasare spre Muntele Tabor. Vizitarea Bisericii Ortodoxe ridicata pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la Fata (transfer maxi-taxi). Vizitam Capernaum, supranumit “Orasul Domnului”, Tabgha, unde Iisus a savarsit minunea inmultirii painilor si a pestilor si Muntele Fericirilor – locul unde Mantuitorul a rostit Fericirile. Ne indreptam spre Nazareth, “orasul sperantei”, unde vizitam Biserica Sf. Arhanghel Gavriil, cu Izvorului Fecioarei Maria si Biserica catolica a Bunei Vestiri. Cina si cazare in Nazareth/Tiberias.

 

ZIUA 3: SHEIKH HUSSEIN – JERASH  AMMAN

Dupa micul dejun vom pleca spre Raul Iordan la locul amenajat al Botezului, Yardenit. Parasim Israelul traversand podul  Sheikh Hussein si intram in Iordania. Dupa formatatile vamale pornim catre Jerash, (anticul Gerasa), important oras in perioada romana cu strazi, arce si coloane deosebit de bine pastrate pana in zilele noastre. Vizitam vechiul oras cu impunatoarea sa poarta de intrare (Arcul lui Hadrian),  Forumul Oval, Amfiteatrul, Templul lui Zeus, Aleea Cardo – strada in linie dreapta marginita de peste 200 de coloane in stil doric si ionic.  Tur al oraşului construit pe sapte coline, Amman, capitala Regatului Hashemit al Iordaniei, cunoscuta in antichitate sub numele de Philadelphia. Cina si cazare in Amman.

 

ZIUA 4AMMAN –  PETRA 

Mic dejun. Vizita la Petra, capitala nabateenilor, sapata in stanca roz, redescoperita in anul 1812 dupa o cautare de circa 300 de ani, una dintre cele mai mari comori arheologice din lume. Ne vom opri pentru a vizita Tezaurul Al Khazanek şi Amfiteatrul. Petra a fost inclusa prin vot universal în anul 2007 în rândul noilor 7 minuni ale lumii antice şi moderne, fiind si cea mai importanta atractie turistica a Iordaniei. Cina si cazare in Amman la acelasi hotel.

 

ZIUA 5 AMMAN – ALLENBY – IERUSALIM

Mic dejun. Ne despartim de Iordania si prima oprire in Israel va fi la Qumran, la 400m sub nivelul marii. Scurt popas la Marea Moarta si intram in cel mai vechi oras din lume: Ierihon, unde vom vizita Biserica Romanesca cu Hramul Tuturor Sfintilor. Oprire la Biserica Sf. Gherasim, mica, primitoare, adapostind una dintre icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului. Vizitam Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului, unde se afla si icoana facatoare de minuni Maica Domnului Aparatoarea Bethlehemului si Biserica romano-catolica Sf. Ecaterina. Cina si cazare in Bethlehem.

 

ZIUA 6:   IERUSALIM – MUNTELE MASLINILOR – VIA DOLOROSA – SFANTUL MORMANT

Mic dejun. Privire panoramica de pe Muntele Maslinilor asupra ”orasului etern”  Ierusalim, locuri in care cele mai mari minuni sunt imprimate in piatra si in istoria mantuirii. Acolo se afla Biserica Dominus Flevit, unde Domnul a plans pentru necredinta si a profetit daramarea Ierusalimului, Biserica Tatal Nostru, cu rugaciunea scrisa in sute de limbi ale Pamantului. Gradina Ghetsimani, loc de rugaciune preferat de Domnul Isus, care te indeamna la reculegere si smerenie printre maslinii ce poarta seva vietii inca din timpurile lui Hristos. Ne vom opri la Biserica Natiunilor, unde se afla Stanca Agoniei inconjurata de o coroana de spini, loc al prinderii Domnului Iisus Hristos in noaptea Sfintelor Patimi. Ne vom inchina apoi la Biserica Mormantului Maicii Domnului, ridicata de cruciati in sec.al XI-lea. Pornim cu emotie sa strabatem Via Dolorosa, cu cele 14 opriri ale lui Iisus, pentru a ne opri la Biserica Sfintei Invieri, ce pastreaza cele mai indragite relicve ale Crestinatatii: Golgota, Piatra Ungerii si Sfantul Mormant, locul unde s-a aflat Sfanta Cruce. Timp la dispozitie pentru rugaciune si pentru eventuale suveniruri din zona comerciala din imprejurimi. Cina si cazare la Bethlehem.

 

ZIUA 7IERUSALIM

Mic dejun. Deplasare cu autocarul la Muntele Sion. Vizita la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul ”Cina cea de Taina” (locul primei biserici din lume). Intram in Sfanta Cetate prin Poarta Sion, vizita in zona sitului arheologic”Cardo”si la  Zidul Plangerii. Optional, Muzeul Holocaustului. Timp la dispozitie pentru ultimele cumparaturi.Cina si cazare in Bethlehem.

 

ZIUA 8: BETHLEHEM – AEROPORT BEN GURION – IASI

Mic dejun. Suntem prezenti pentru formalitatile de plecare la aeroportul Ben Gurion. Imbarcare pe cursa TAROM cu decolare la ora 10:50.

PRET/PERSOANA: 699 DOLARI + 299 EURO

Supliment camera single:  250 EURO

Servicii incluse:

 • transport avion Iasi –Tel Aviv – Iasi cu Compania TAROM;
 • 7 nopti cazare cu mic dejun si cina (bufet suedez) la hoteluri 4*: 2 nopti Nazareth/Tiberias, 2 nopti Amman, 3 nopti Bethlehem;
 • transport autocar modern cu aer conditionat in Israel si in Iordania;
 • intrarile la toate obiectivele turistice incluse in oferta;
 • certificate de pelerin; harta si alte suveniruri;
 • ghizi locali vorbitori de limba romana in Israel si in Iordania;
 • insotitor de grup.

Nu sunt incluse in pret:

 • ”tips” (bacsisuri): 5 euro/pers./zi (pentru ghizi locali, soferi, hoteluri); se achita la plecare;
 • taxa viza si granita la iesire din Israel spre Iordania si la intrare in Israel dinspre Iordania;
 • programe optionale;
 • bauturi la mese, masa de pranz;
 • asigurare medicala obligatorie – se incheie la inscriere.

   

Acte necesare:

Pasaport valabil 6 luni de la data plecarii in vederea acceptului de intrare in statul Israel si in Regatul Hashemit al Iordaniei. Nu sunt acceptati turistii cu pasapoarte temporare (valabile numai 1 an de zile de la data eliberarii).

 

Inscrierea se face cu avans de 300 eur/persoana, in limita locurilor disponibile, pana la data de 31.08.2018, cand se depun actele pentru obtinerea vizei de Iordania. Se poate achita si in rate lunar.

 

Conditii de retragere sau anulari:

 • 50 Euro din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face din momentul confirmarii cu pana la 60 de zile calendaristice inainte de data plecarii (contravaloare depozit bilet de avion);
 • 30% din pretul pachetului de servicii, daca renunţarea se face in intervalul  de 59-40 zile calendaristice inainte de data plecarii;
 • 75% din pretul pachetului de servicii, daca renunţarea se face în intervalul 39-20 zile înainte de data plecarii;
 • 100% din pretul pachetului de servicii, daca renunţarea se face intr-un interval mai mic sau egal cu 19 zile inaintea plecarii.

NOTE: Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor.

 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 • Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar.
 • Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele modificari ale orarului de zbor.
 • Conducatorul de grup isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective, ce pot interveni in timpul excursiei, efectuandu-l insa in totalitate.

Location