ISTANBUL, ORASUL DE PE DOUA CONTINENTE

400€ pers/sejur· Cazări
Recomandat 2022!

Detalii

Data de plecare – 30 aprilie 2022

Ziua 1 – SUCEAVA – BUCURESTI – ISTANBUL

Prezentare la Aeroportul Salcea – Suceava la ora 03:00 a.m. si intalnire cu insotitorul de grup pentru imbarcare pe cursa TAROM spre Istanbul.  Plecare din Suceava la ora 05:20 a.m. Sosire la Bucuresti la ora  06:35. Decolare din Bucuresti la ora 08:35 si sosire la Istanbul la ora 09:50 a.m. Ne familiarizam cu cel mai mare oras european, plin de viata si culoare. Vom fi coplesiti de maretia acestei metropole: cladiri moderne, zgarie nori, mall-uri, bulevarde largi cu un trafic infernal, insotiti de ghidul care va fi cu noi toata perioada petrecuta in Istanbul. Cazare la Hotel 4*, situat in partea istorica a orasului, la numai cateva sute de metri de Marele Bazar. Dupa o scurta odihna, seara, de la ora 20:00 – optional – tur de oras Istanbul by night, partea europeana si cea asiatica; vom traversa Cornul de Aur pe podul Galata, vom admira stadionul Besiktas, Turnul Galata, Palatul si Moscheea Dolmabahce; vom traversa Bosforul pe podul Bogazici si ne vom intoarce din Asia pe podul Fatih, doua dintre cele mai mari poduri din lume, nu inainte de a urca pe colina Camlica, de unde vom avea o panorama superba asupra Bosforului, partii europene a orasului, Marii Marmara si insulelor sale. Totodata, inainte de intoarcerea in Europa, vom vizita una dintre cele mai mari si spectaculoase moschei din lume, supranumita moscheea lui Erdogan.

Ziua 2 –  ISTANBUL

Mic dejun.Incepem descoperirea vechii capitale a Imperiilor Bizantin si Otoman cu o plimbare prin inima orasului vechi: Piata Sultanahmet cu Hipodromul, Palatul lui Ibrahim Pasa – marele vizir al lui Soliman Magnificul-, Catedrala Sf. Sofia (vizita) – cea mai importanta biserica a crestinatatii pentru aproape 1000 de ani, azi moschee-, Moscheea Albastra si Palatul Topkapi, Fantana germana etc. Vizita la un magazin de produse din piele unde vom asista la o scurta parada a modei si apoi o scurta vizita la un magazin cu delicatese turcesti. Seara, optional, va invitam intr-unul dintre cele mai vechi si mai frumoase cartiere ale orasului – Kumkapi, renumit in special pentru restaurantele sale de peste si fructe de mare. Veti savura o cina cu bauturi incluse (alcoolice si nealcoolice), bucurandu-va de preparate unice, specifice bucatariei turcesti, in acompaniamentul unuia dintre numeroasele tarafuri cu muzica traditionala otomana, ce anima terasele din aceasta zona. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 3 – ISTANBUL

Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi sau – optionalCroaziera pe Marea Marmara in insula Buyukada. Vom face o plimbare cu masinute speciale pentru a admira resedinte otomane vechi si noi; vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe (o usoara ascensiune de jumatate de ora); vom servi dejunul intr-un restaurant cu specific pescaresc. Timp liber pentru cumparaturi. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 4 – ISTANBUL

Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi si vizite individuale sau, optional, excursie de suflet la Inchisoarea celor sapte turnuri Yedikule (vizita exterioara) – locul unde a fost inchis si torturat impreuna cu fiii sai, Voievodul Constantin Brancoveanu. Se continua cu Manastirea Izvorul Tamaduirii unde si azi exista izvorul (locul in care Maica Domnului i-a descoperit imparatului Leon apa tamaduitoare), cartierul Fanar si sediul Patriarhiei Ortodoxe a Constantinopolului. Trecem pe langa Moscheea Eyup, unul dintre cele mai sacre locuri de pelerinaj ale islamului. Urcam cu telefericul pe colina unde se gaseste cea mai renumita cafenea din Istanbul – Pierre Lotti de unde avem o superba panorama asupra Cornului de Aur. Seara, de la ora 20.00 – optionalseara orientala organizata pe un vapor ce va efectua o superba croaziera nocturna. Va veti bucura de muzica, dansatoare orientale, folclor anatolian, multa veselie, cina bogata cu bauturi alcoolice si racoritoare, nelimitat – cu exceptia bauturilor din import. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 5 – ISTANBUL si RETUR ROMANIA

Dupa micul dejun, program de voie. Dimineata putem organiza, optional, Croaziera pe Bosfor. Stramtoarea Bosfor leaga Marea Marmara de Marea Neagra si desparte cele doua continente, Europa si Asia, facand ca Istanbulul sa fie singurul oras din lume construit pe doua continente. Dupa pranz, plecare spre aeroport pentru imbarcare pe zbor TAROM cu decolare la ora 18:35. Sosire la Suceava la ora 22:55. Putem spune ca am admirat impreuna cele mai frumoase locuri si obiective din capitala de pe doua continente.

400 euro/ persoana in camera dubla

Supliment camera single: 110 EURO

Servicii incluse:   

 • transport cu avionul Suceava – Bucuresti – Istanbul si retur cu compania TAROM;
 • 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel 4*;
 • transferuri aeroport – hotel – aeroport;
 • tur de oras si deplasare la obiective in Istanbul;
 • ghid vorbitor de limba romana;
 • taxele de aeroport (pot suferi modificari).

Nu sunt incluse:

 • asigurarea medicala de calatorie (recomandata);
 • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
 • bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 10 EURO/persoana – se practica in Turcia;
 • excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
 • bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

 

Orar de zbor – informativ:

RO 810 Y 30APR  SCVOTP HK1      05:20 06:35                     RO 261 Y 30APR  OTPIST HK1        08:35 09:50  

RO 264 Y 04MAY  ISTOTP HK1       18:35 19:50                      RO 809 Y 04MAY  OTPSCV HK1     21:45 22:55  

Rezervarea este sigura la acest pret pentru 25 de persoane inscrise pana la data de 15 februarie 2022. Suplimentarea locurilor la avion se poate face in limita disponibilului si poate fi la alt pret.                        

Nu uitati ca este 1 Mai si lumea calatoreste!

Termene de plata:

 • 100 euro in 48 de ore de la inscriere;
 • 150 euro pana la data de 15 martie 2022;
 • 150 euro pana la data de 10 aprilie 2022.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

Documente necesare calatoriei:

 PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI;

 • avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).
 • clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
 • persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
 • agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
 • agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
 • agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
 • excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare.