ITALIA – FRANTA – SPANIA – PORTUGALIA

725€ pers/circuit· Circuite
Recomandat!

Detalii

Data plecare: 08.06 – 22.06.2018

Circuit si pelerinaj Fatima, Santiago de Compostela si Lourdes                          

Transport autocar. Plecare din Bacau

 Ziua 1| 8 iunie 2018: BACAU – BUCURESTI – BELGRAD (930 km)

Intalnire ora 00:15, plecare spre capitala Serbiei, Belgrad. Tur de oras cu autocar si pietonal: Belgradul s-a ridicat pe vechea Cetate Singidunum, fondat de un trib celtic și transformat de romani într-un centru de apărare la granița imperiului. Cetatea se află în Parcul Kalemegdan, un spațiu ce se întinde până la malurile Dunării și ale Râului Sava. În jurul cetății, la distanță de câțiva pași zărim: Poarta Zindan, Poarta lui Despot, Fântâna Romană, Biserica Ruzica, Muzeul de Istorie Naturală, Monumentul Recunoștinței Franceze, Poarta Vidin și Turnul cu Ceas. Ieșim din Kalemegdan pe artera pietonală Kneaz Mihajlov, faimoasă pentru cafenelele și magazinele en vogue. Aici găsim un oraș vibrant, plin de viață și istorie, cu edificii civile în stil neoclasic sau baroc ce poartă amprenta Habsburgică de sec. XIX. După ce ajungem în Piața Republicii, intrăm în Skadarlija, cartierul boem al Belgradului, corespondent al celebrului Montmartre din Paris, cu o puzderie de cafenele și cârciumi unde odinoară își făceau veacul scriitori, artiști și actori la sfârșitul secolului XIX. Lăsăm în urmă cetatea și facem o scurtă oprire la Catedrala Ortodoxă Arhanghelul Mihail, construită la ordinele domnitorului Milos Obrenovic în 1837. Ne continuăm vizita cu Catedrala Sf. Sava, cea mai impunătoare catedrală ortodoxă din Balcani, incendiată de către turci în 1595 și reconstruită în secolul XIX. Seara optional cina cu program in cartierul boem al capitalei sarbe – Skardalija. Cazare hotel Elegance 3* sau similar.

 

Ziua 2| 9 iunie 2018: BELGRAD – LJUBLJANA (534 km)

Mic dejun. Parasim orasul aflat la confluenta Dunarii cu raul Sava si ne indreptam spre Ljubljana – una dintre cele mai fermecatoare capitale central europene. Ne plimbam printr-un oras verde, linistit si vizitam Castelul Ljubjiana, situat pe dealul din mijlocul capitalei slovene. Tur de oras cu autocarul in care vedem Podul Triplu, ce leaga orasul medieval de cel modern, Podul Dragonului si Catedrala. Seara cazare hotel 3*.

 

Ziua 3| 10 iunie 2018: LJUBLJANA – PADOVA – COASTA LIGURICA (700 km)

Mic dejun. Dimineata plecam din capitala slovena si continuam periplul nostru European cu o oprire si tur pietonal la Padova, dar si o vizita la Biserica Sf Anton. Seara ajungem pe Coasta  Ligurica, cazare hotel 3*.

Ziua 4| 11 iunie 2018: COASTA LIGURICA – COSTA BRAVA (750 km)

Mic dejun. Pornim spre Spania, in drumul nostru vom vizita unul dintre cele mai frumoase orase ale lumii – Avignon – resedinta a Papilor, localitate intrata in patrimoniul UNESCO, supranumit si orasul celor 99 de saruturi. Seara cazare pe Costa Brava, hotel 3*. Optional cina.

 

Ziua 5| 12 iunie 2018: BARCELONA

Mic dejun. Timp liber sau vizita in Barcelona – Plaza Catalunya, Sagrada Familia, Parc Guell, Stadionul Olimpic, Montjuic, s.a. Seara cazare Costa Brava – hotel 3*. Optional cina.

 

Ziua 6| 13 iunie 2018: BARCELONA – MADRID (615 km)

Mic dejun. Dimineata optional excursie la Montserrat – Muntele Sfant al Cataloniei. Vom continua traseul nostru cu oprire si vizita Zaragoza Piata Pilar, cu a sa Basilica, Palatul Lonja, Catedrala San Salvador. Seara sosire Madrid, cazare hotel 3*.

 

Ziua 7| 14 iunie 2018: MADRID SI EL ESCORIAL

Mic dejun. Descoperim cocheta capitala spaniola intr-un tur panoramic, vizitam Catedrala Almueda si Palatul Regal. Dupa-amiaza program liber in oras sau optional vizita la El Escorial – palatul simbol al monarhiei spaniole. Seara cazare Madrid hotel 3*.

 

Ziua 8| 15 iunie 2018: MADRID – FATIMA (573 km)

Mic dejun. Pornim spre Portugalia, optional in traseul nostru vizitam incantatorul oras Toledo – recunoscut pentru arhitectura sa medievala si ca loc de nastere al vestitului El Greco. Seara ajungem si ne cazam la Fatima hotel 3*. Optional cina.

Ziua 9| 16 iunie 2018: FATIMA – LISABONA

Mic dejun. Timp liber la Fatima, sau optional excursie la Lisabona – incepem vizitarea orasului cu partea veche, incantatoarele cladiri in stil Art Nouveau, stradutele medievale cochete si inguste, marginite de cafenele si magazine. Vizitam Manastirea Jeronymo, cartierul Alfama, Bairo Alto, Turnul si Manastirea Belem si cel mai mare acvariu din Europa – Oceanarium. Seara cazare Fatima, hotel 3*. Optional cina.

 

Ziua 10| 17 iunie 2018: FATIMA – COIMBRA – PORTO – SANTIAGO DE COMPOSTELA (420 km)

Mic dejun. Plecam spre Coimbra – prima capitala a Portugaliei, locul in care cele mai vechi Universitati din Europa si continuam cu Porto, cu ale sale impunatoare constructii – Catedrala si Biserica Sao Francisco si Podul D. Luis – emblema orasului. Timp liber in Porto, vom degusta din vestitele vinuri locale si ne vom delecta cu specialitatile gastronomice ale orasului. Ne indreptam spre Santiago de Compostela, unde vom vizita impresionanta Catedrala cu acelasi nume. Cazare hotel 3*.

 

Ziua 11| 18 iunie 2018: SANTIAGO DE COMPOSTELA – LOURDES (800 km)

Mic dejun. Urmam coasta Atlanticului, pentru a ajunge dupa-amiaza la Lourdes si a ne bucura sufletele cu acest loc sfant, intr-un tur pietonal. Seara cazare Lourdes hotel 3*.

 

Ziua 12| 19 iunie 2018: LOURDES – ANDORRA – BARCELONA (475 km)

Mic dejun. Parasim Lourdes pentru a ne indrepta spre Barcelona, pe traseu optional vizita si program de cumparaturi Andorra. Seara cazare hotel 3* Barcelona.

 

Ziua 13| 20 iunie 2018: BARCELONA – NICE – MONACO – COASTA LIGURICA (730 km)

Mic dejun. Dimineata facem o incursiune pe exclusivista Riviera Franceza, pentru a face o oprire si vizita in Monaco. Vom ajunge in cursul serii la zona Genova, cazare hotel 3*.

 

Ziua 14| 21 iunie 2018: COASTA LIGURICA – ZAGREB (800 km)

Mic dejun. Astazi vom vizita Genova – orasul lui Cristofor Columb, republica a Sfantului Gheorghe, tranzitam nordul Italiei si seara ne oprim la Catedrala Catolica – cea mai inalta cladire din Zagreb, dar si cel mai reprezentativ monument gotic de cult de la sud de Alpi. Seara cazare Zagreb, hotel 3*.

 

Ziua 15| 22 iunie 2018: ZAGREB – BUCURESTI (950 km)

Mic dejun. Parasim capitala Croatiei, tranzitam Ungaria si poposim in Romania. Ajungem acasa seara tarziu.

Tarif 725 €/pers/circuit

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocar clasificat;
 • 14 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3*;
 • Vizitele precizate in program;
 • Asistenta turistica;
 • Ghid insotitor.

SERVICII NEINCLUSE:

 • Excursiile optionale: Montserrat – 15 euro; El Escorial – 25 euro; Lisabona – 25 euro; Andorra – 15 euro;
 • Supliment cina: 2 x Costa Brava + 3 x Fatima – 50 euro/pers.
 • Intrarile la obiectivele turistice
 • Asigurarea medicala si storno.

Grup minim: 35 de platitori (pentru mai putini turisti, tariful se recalculeaza).

 

CONDITII DE ANULARE/PENALIZARI:

30% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile – 46 zile inaintea plecarii;

60% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile – 30 zile inaintea plecarii;

100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.

 

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

   

Informatii utile inainte de calatorie:

Pentru calatorie este necesara carte de identitate sau pasaport, valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara.

 1. Este responsabilitatea turistului sa se asigure ca detine toate documentele de calatorie necesare intrarii, tranzitarii sau stationarii pe teritoriul unei tari straine cum ar fi pasaport/carte de identitate, vize, adeverinta medicala.
 2. Turistii se obliga sa respecte prevederile tarilor tranzitate, referitoare la documentele de intrare / iesire, prevederile vamale, financiar administrative, referitoare la persoana sau la bagajele sale. Agentia de turism organizatoare nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care un turist nu respecta prevederile mai sus mentionate.
 3. Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră.In declaratia notariala se specifica si perioada excursiei. Nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea in frontiera romana a copiilor, caz in care agentia de turism nu raspunde de consecinte. Detalii pe www.politiadefrontiera.ro.
 4. Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc., nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.
 5. Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale, ce nu depund de agentie.
 6. Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri din cauza conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor.
 7. Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup. În unele oraşe de pe traseu, autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
 8. Copiii beneficiază de reducere pentru cazare în cameră cu doi adulţi. Nu se acorda reduceri pentru al treilea adult in camera.
 9. Tariful pentru excursiile opţionale este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului In pretul excursiei nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate, daca nu este precizat altfel.
 10. Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 11. Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, conform diagrama de imbarcare.
 12. Grup minim 35 de persoane platitoare. Anularea excursiei datorita nerealizarii grupului minim implica informarea turistului cu cel putin 20 de zile calendaristice inaintea plecarii.
 13. Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie asigurare medicala pentru calatorii in strainatate si/sau asigurarea facultativa storno, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.
 14. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.