MOSCOVA – SANKT PETERSBURG

860€ pers/circuit· Circuite

Detalii

DATA DE PLECARE: 17 IUNIE 2019 

Ziua 1 Chisinau – Moscova Intalnire la ora 05:00 pe Aeroportul din Chisinau pentru decolare la ora 07:00, Compania AirMoldova, zbor direct spre Moscova. Durata zborului este de 1 ora si 50 de minute. La aeroport vom fi intampinati de ghidul nostru, vorbitor de limba romana si vom fi condusi in turul panoramic al orasului in care veti avea ocazia sa vedeti cele mai importante repere ale capitalei. Ne vor incanta: faleza fluviului Moscova, monumentala catedrala a Mantuitorului Iisus si vom vedea orasul de la inaltimea dealului Vorobev. Vom fi condusi la Complex Novotel Kievskaya – Ibis Hotel, amplasat central, pentru cazare. Vom continua programul deplasandu-ne cu metroul la Izmailov, renumita piata de suveniruri. La intoarcere, vizitam poate cea mai romantica strada a Moscovei, strada pietonala Arbat, cunoscuta pentru faptul ca aici au locuit celebritati ale Moscovei. Astazi, strada pastreaza o atmosfera unica datorata numerosilor artisti stradali si magazinelor de artizanat ce transforma strada intr-o adevarata galerie de arta.

Pentru cei care doresc, vom face, contra-cost, transfer Botosani – Chisinau in data de 16 iunie, cazare la Hotel ELM 4* si transfer la aeroport.

Ziua 2 Moscova Dupa micul dejun ne vom deplasa cu metroul si vom petrece primele ore vizitand atractia principală a Moscovei – Frumoasa Piata – sau Piata Rosie. Vom vedea cele mai importate obiective – Biserica Sfantului Vasile, Mausoleul lui Lenin, flacara vesnica, parcul Alexandriskyi, si nu in ultimul rand, Kremlinul in sine! Vom intra in cetatea Kremlinului si vom vizita vastul sau teritoriu. Vom vedea bisericile in care tarii erau incoronati, artefacte medievale precum Tarul Pusca şi Tarul Clopot – simboluri ale puterii Kremlinului si ale tarilor ce au condus Rusia timp de secole din Kremlin. Ultima oprire a zilei la Kremlin va fi celebra Armurerie, unde sunt pastrate cele mai valoroase piese de tezaur ale Kremlinului. Returul spre hotel il vom face impreună cu ghidul cu metroul si vom vedea de ce este metroul moscovit parte a patrimoniului mondial UNESCO. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 3 Moscova –  Mic dejun. Optional, Excursie la Serghiev Posad. La aproximativ 70 de km de Moscova, orasul Serghiev Posad, considerat locul  de nastere a poporului rus, gazduieste Manastirea Sfintei Treimi, cea mai vestita din tara. Marele pictor Andrei Rubliov si-a petrecut tineretea in manastire, unde, in afara de icoana Sfintei Treimi, a realizat pictura interioara a catedralei impreuna cu Daniil Ciornii. Intorsi la Moscova, vom continua programul noastru, individual sau in grup, cu vizitarea Teatrului Balshoi cu ghid in limba engleza (rezervarea se face cu 3 luni inainte) sau vizita la Galeriile Tretyakov – muzeul care pastreaza cele mai faimoase piese de arta ruseasca, descoperind folclorul, istoria si traditiile bogate ale Rusiei sau cu o frumoasa croaziera pe Raul Moscova. Cazare la acelasi hotel.

  Ziua 4 Moscova – Sankt Petersburg  Mic dejun. Vom pleca spre Sankt Petersburg – orasul care  nu se intuneca vara datorita minunatelor Nopti Albe! Distanta de aproximativ 800 de km o vom parcurge cu trenul de mare viteza in 4 ore. La gara ne va intampina ghidul vorbitor de limba romana si vom face cunostiinta cu orasul intr-un tur panoramic. Vom vizita temelia oraşului – prima constructie datand din 1703, an care marcheaza si infiintarea orasului de catre Petru cel Mare. In Cetatea lui Petru vizitam catedrala Petropavlovsk, in interiorul careia se afla necropola tuturor tarilor dinastiei Romanov de la Petru cel Mare pana la Nicolae al II-lea. Petersburgul este renumit pentru bisericile si catedralele sale. Vom vizita: Catedrala Sf. Isaak – o constructie monumentala a carei cladire si domul acesteia sunt simbolurile orasului, Biserica Mantuitorului pe Sangele Varsat – poate cea mai reprezentativa constructie a Rusiei, faimoasa datorita turnurilor sale multicolore si tipologiei arhitecturale, dar si datorita faptului ca a fost ridicata pe locul in care a fost omorat tarul Alexandru al II-lea in 1883, Catedrala Sfintei Fecioare de Kazan sau Catedrala Smolnyi. Cazare in Sankt Petersburg – hotel 3*/4*amplasat central.

Ziua 5 Sankt Petersburg Dupa micul dejun, aceasta zi ne duce in inima orasului, sa vizitam centrul fostei capitale a Rusiei – Piata Palatului de Iarna si renumitul Ermitaj. Vom intra in unul dintre cele mai faimoase muzee ale lumii – un complex cultural ce adaposteste o mostenire istorica si culturala incomparabila. Vom afla despre viata Ecaterinei a II-a, despre viata curtii imperiale rusesti si despre arta europeana a vremii. Va sugeram si o vizita la Palatul Yusupov. Cumparat in 1830 de printii Iusupov, acest palat neoclasic (1770) arata o viata fastuoasa: fatada sa executata in stil clasic, interioarele decorate cu lucrari de Rembrandt si Rubens, tapiterie si portelanuri frantuzesti, oglinzi venetiene si sculpturi in lemn. Interesant si din punct de vedere istoric: in subsolul lui, Rasputin a fost asasinat in 1916. Astazi, aici este o expozitie care recreeaza atmosfera asasinarii. Pentru amatorii de frumos, se poate vizita Muzeul Faberge. Vedeta expozitiei este colectia de 9 oua imperiale Faberge achizitionate in 2004 de magnatul rus Victor Vekselberg de la mostenitorul Forbes din New York in schimbul sumei de 100 de milioane de dolari. In total sunt expuse 1.500 de piese lucrate de bijutierii Faberge. Cazare la acelasi hotel.

 Ziua 6 – Tarskoe Selo – Mic dejun. Nu numai Petersburgul merita vizitat, ci si provinciile sale. Orasul Puskin, situat la 25 km sud de Sankt Petersburg  gazduieste Tarskoe Selo adica „Satul Regal”, deoarece din sec. al XVIII-lea a devenit resedinta de vara a tarilor Rusiei. Acesta era cel de-al doilea Ermitaj al tarinei Ecaterina a II-a – palatul si parcul unde isi petrecea lunile de vara impreuna cu cei mai apropiati favoriti. Palatul este la fel de spectaculos, poate chiar mai mult decat multe alte obiective, deoarece in Palatul Ecaterinei se afla si misterioasa Camera de Chihlimbar. Dupa-amiaza, vizite individuale si bineinteles, shopping. Seara, daca dorim, o putem petrece la un restaurant cu program de muzica si dansuri traditionale. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 7 Sankt Petersburg – Peterhof – Sankt Petersburg Mic dejun. Vom vizita, optional, o alta destinatie celebra –Peterhof. Parcul Peterhofului este decorat cu sute de statui si monumente, marea majoritate suflate cu aur. Simbolul Peterhofului cu siguranţa este piesa centrala a fantanii arteziene – Samson invingand leul. Ne vom bucura de privelisti minunate la Golful Finic. Palatul nu este mai prejos si ofera o ampla imagine a domniei lui Petru cel Mare si a vietii la curte vara, atunci cand administratia si conducerea tarii se muta la Peterhof. Noaptea, putem porni intr-o croaziera minunata pe raul si canalele Nevei si asistam la momentul special al ridicarii podurilor. Ne vom bucura astfel de privelistile incantatoare ale Petersburgului fluvial noaptea.

Ziua 8 Sankt Petersburg – Chisinau  Mic dejun. Timp la dispozitie pentru ultimele suveniruri. Transfer de la hotel la Aeroport Sankt Petersburg pentru zbor direct spre Chisinau la ora 16:40. Sosire la Chisinau, dupa un zbor de 2 ore, unde vom fi asteptati (cei care doresc) pentru transfer la Botosani. Sosire acasa noaptea tarziu.

DATA DE PLECARE: 17 IUNIE 2019

860eur/adult

Oferta de pret cu reducere, valabila pentru inscrieri pana la 15.12.2018

Foarte important: Inscrierile se fac cu un avans de 300 eur. Diferenta se achita pana la data de 30.04.2019.

Servicii incluse:

 • Bilet de avion Chisinau – Moscova si retur: Sankt Petersburg – Chisinau – Compania Air Moldova – zbor direct
 • Taxe aeroport; catering in timpul zborurilor
 • Transport tren de mare viteza: Moscova – Sankt Petersburg (locuri rezervate)
 • Transferuri: aeroport – hotel – aeroport si hotel – tren – hotel
 • Cazare 7 nopti in camera dubla cu mic dejun inclus (3 nopti Moscova si 4 nopti Sankt Petersburg)
 • Tur de oras Moscova cu ghid in limba romana; Tur de oras Sankt Petersburg cu ghid in limba romana
 • Intrarile la obiectivele mentionate in oferta: Vasile Blajinul, Kremlin, Armurerie, Cetatea Petropavlovsk, cele 4 mari catedrale, Muzeul Ermitaj, metroul moscovit
  – ghizi in limba romana la toate obiectivele mentionate in oferta; Insotitor de grup

Nu sunt incluse:

 • Taxa de viza consulara si taxa procesare – aprox. 70 eur
 • Asigurarea medicala de calatorie – aprox. 55 lei e
 • excursiile si programele optionale (preturile actualizate vor fi cunoscute dupa data de 15 ianuarie);
 • deplasarea cu mijloacele de transport in comun, exceptie vizitarea statiilor de metrou insotiti de ghid;
 • Tips – 25 eur/persoana – se achita insotitorului de grup la plecare.

Nota: Pentru obtinerea vizei de intrare in Rusia sunt necesare urmatoarele acte:         

 • Pasaport valabil minim 6 luni de la data returului, cu 2 pagini consecutive libere; copie dupa cartea de identitate;
 • Fotografie color 3,5 x 4,5cm, pe fundal alb, imaginea clara a fetei, fara ochelari si cu capul descoperit
 • Adeverinta de la locul de munca, cu specificarea functiei sau cuponul de pensie
 • Copia politei de asigurare de calatorie. Actele pentru obtinerea vizei se depun la agentie cu 40 de zile inaintea datei de plecare. In cazul neobtinerii vizei, taxa de viza nu se returneaza. 
 •  Excursii optionale – minim 15persoane.
 • Programele optionale se rezerva si se achita in tara. Preturile sunt din 2018.                       

                                       

 • Vizitarea teatrului Balshoi – aprox.20 eur. Pretul include: ghid in limba engleza, voucher – durata vizitei: 1 ora.      
 • Excursie la Palatul si Gradinile Peterhof – 60 eur. Pretul include:  Palatul Petrodvorets și Parcul inferior. Ghid in limba romana, transport, vouchere de intrare, casti audio. 
 • Excursie la Puskin – 70 eur. Pretul include:  intrare in Palatul Ecaterinei, inclusiv Camera de chihlimbar. Ghid in limba romana, transport, vouchere de intrare, casti audio.     
 • Excursie la Serghiev Posad: 40 €/adult. Pretul include: autocar, vouchere de intrare, ghid insotitor; in traseu, vizitarea unei localitati din Ringul de Aur (excursia se face din Moscova, doar daca ne permite timpul alocat celorlalte obiective).                  
 • Croaziera nocturna pe Neva – 35 eur. Pretul include:  deschiderea podurilor si croaziera, vouchere de imbarcare

Location