Noi destinatii: Georgia

798€ pers/circuit· Circuite
Recomandat 2022!

Detalii

Ziua 1 | 06.05.2022: Tbilisi

Plecare din Bucuresti – Otopeni ora 09:50 cu o cursa Turkish Airlines, via Istanbul 16:30 (ora locala). Sosire pe aeroportul din Tbilisi, transfer la hotel, check-in, timp liber pana la 19:30 pentru o prima explorare a centrului capitalei georgiene. 19:30 Transfer la un restaurant cu specific; introducere în bucătăria și cultura locală georgiană, cină cu spectacol popular național – dansuri și cântece; bauturi incluse. Cazare în Tbilisi, hotel Sharden 4* central sau similar.

Ziua 2 | 07.05.2022: Tbilisi, Mtskheta

Mic dejun la hotel. Turul orașului Tbilisi (în cea mai mare parte pietonal). Un tur al capitalei antice a Georgiei – Mtskheta și vizitarea mănăstirii Jvari, care oferă o vedere minunată asupra Mtskheta și a confluenței a 2 râuri. Seară liberă. Cazare în Tbilisi, la acelaşi hotel.

Ziua 3 | 08.05.2022: Kazbegi – program opţional

Mic dejun în hotel. Program liber în Tbilisi sau opţional turul descris în continuare. Plecare din Tbilisi dimineața devreme, în direcția Kazbegi (160 km) prin Drumul Militar Georgian. Vizitarea Cetatii Ananuri, care este un complex castel din secolul al XVI-lea de pe râul Aragvi; se află lângă faimoasa autostradă militară georgiană, cu vedere la un mare rezervor de apă (Zhinvali). Vom trece prin stațiunea de schi Gudauri Vom opri la monumentul „prieteniei” Rusia – Georgia; in fapt, al unei prietenii care nu a existat vreodată. Masivul monument rotund oferă o vedere magnifică asupra Văii Diavolului și Munților Caucaz. În interiorul monumentului cilindric o pictură murală colorată înfățișează scene puternic stilizate din istoriile georgiene și rusești. Biserica Sf. Treime Gergeti se află la o altitudine de 2170 metri, pentru a ajunge acolo vom folosi masini speciale 4X4. Biserica Gergeti este un monument din secolul XII-XIV, un templu important și remarcabil pentru peisajul pe care-l ofera. În drum spre Kazbegi, vom lua prânzul în Stepandsimnda (nu este inclus în tariful excursiei). Cazare în Tbilisi, la acelaşi hotel.

Ziua 4 | 09.05.2022: Regiunea vini-viticolă Kakheti (program opţional)

Mic dejun în hotel. Program liber in Tbilisi sau, optional, turul descris în continuare al celei mai renumite regiuni viticole georgiene Kakheti. Sighnagi – perla regiunii Kakheti – este unul dintre cele mai frumoase orașe mici din Georgia, numit și orașul iubirii. Locația ne oferă șansa de a admira priveliștile glorioase ale văii Alazani și pe vreme bună puteți vedea chiar și muntele Kazbegi. Orașul este înconjurat de un zid de apărare cu 23 de turnuri și 6 porți. Bodbe – La 2 km de Sighnaghi există o mănăstire Bodbe Sf. Nino – cunoscută ca nașa Georgiei. Aici se află corpul ei și se crede că este un loc în care visele tale se împlinesc. Vizită la cooperativa vinicolă de renume mondial Kindzmarauli. Vom afla cum se face, cum se îmbuteliază și se stochează vinul, vom degusta vinul produs acolo. La sfârșitul zilei vom vizita gospodăria unor producători de vinuri locale, unde împreună cu familia lor vom avea masterclass de dulciuri georgiene Churchela și Kada. De asemenea, vom vedea pivnița casei, vom degusta (din nou vom degusta!) vinurile și vom lua în sfârșit o cină acompaniată de toasturi georgiene pe care nu le veţi uita prea curând. Întoarcere seara în Tbilisi, cazare la acelaşi hotel.

Ziua 5 | 10.05.2022: Uplistcikhe – Gori – Kutaisi

Mic dejun la hotel şi check-out, plecare către vestul ţării. Orașul rupestru Uplitcikhe – datează din prima jumătate a mileniului I î.Hr. A fost centrul principal al păgânismului și reprezintă un complex de săli, peșteri, teatre, altare, temple păgâne, tuneluri secrete, închisori, farmacii, pasaje-străzi, toate sculptate în piatră pe o suprafață de 4 hectare.

Oraşul Gori, situat în partea centrală a Georgiei, este locul în care s-a nascut „tovarăşul” I. V. Stalin. Actualii locuitori nu prea au motive să se mândreasca cu acest amănunt şi în 2010 au mutat statuia de bronz a celebrului dictator din centrul oraşului în muzeul dedicat acestuia, pe locul iniţial fiind ridicat un monument dedicat victimelor conflictului cu Rusia din 2008. Vom petrece o oră în centrul oraşului, dând posibilitatea celor interesaţi să viziteze muzeul Stalin. Cina într-o familie locală, unde de asemenea vom savura preparate traditionale, toasturi si mult vin local. Cazare hotel West Tower 4* in Kutaisi/ similar.

Ziua 6 | 11.05.2022: Canionul Okatse – cascada Kincha – Batumi

Mic dejun la hotel si check-out. Canionul Okatse – unul dintre cele mai pitorești obiective turistice din zona Kutaisi. In trecut era un loc puțin cunoscut, greu accesibil, dar site-ul a fost recent pus in valoare. Punctul culminant al canionului este un pod suspendat îngust / o pasarelă lungă de aproximativ 1 km, care se termină pe o platformă de vizionare care oferă o vedere uluitoare a naturii înconjurătoare. Cascada Kincha – una dintre cele mai înalte cascade din Georgia. De fapt, un complex de 3 cascade, una mai frumoasă ca alta. Tur de seară Batumi – perla litoralului estic al Marii Negre.

Cazare in Batumi, hotel Bloom 4* central (sau similar).

Ziua 7 | 12.05.2022: Batumi – Muntii Adjara

Mic dejun la hotel. Timp liber în Batumi (sunt o gramadă de locuri care aşteaptă să le descoperiţi). Opţional,  tur în munții Adjara – valea Machahela – plecare de la hotel ora 14:00. Vizita defileului Machakhela vă va oferi o experiență de neuitat. Machakhela este un monument istoric al Georgiei, situat la granița cu Turcia. Zone de natură neatinsă, râuri de munte cu poduri suspendate, cascade, pante frumoase de munte și drum, dispărând pe cer. La sfârșitul turului, vă veți bucura de cină cu familia locală, unde veți avea șansa să vedeți copii dansând dansuri naționale georgiene. Cazare in Batumi, acelaşi hotel.

Ziua 8 | 13.05.2022: Batumi – Tbilisi (aeroport)

07:00 Mic dejun la hotel. 08:00 Transfer la Tbilisi. Îmbarcare cursa TA via Istanbul; sosire Bucureşti ora 02:35 (noaptea de vineri spre sâmbătă).

798.00 EUR – camera single

668.00 EUR – loc in camera dubla 

Servicii incluse

 • Bilete de avion OTP-IST-TBS si retur, compania TA (inclusiv taxele de aeroport si catering la bord); transfer aeroport – hotel și retur, transport midibus pe întreg itinerariul specificat, toate transferurile indicate în program
 • Ghid local vorbitor de limbă engleză
 • 7 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 4* (4 Tbilisi, 1 Kutaisi, 2 Batumi)
 • Cina într-o familie locală din Kutaisi
 • Bacşişuri pentru ghid şi sofer (15 Euro/pers./întreg programul)
 • Însoţitor de grup român

Servicii neincluse

 • Cina cu program folcloric în Tbilisi: 18 Euro/pers;
 • Kazbegi: 38 Euro/pers. minim 10 pax; 30 Euro/pers. minim 14 pax; include şi transferurile cu 4×4 la Gergeti
 • Kakheti: 48 Euro/pers. minim 10 pax, 43 Euro/pers. minim 14 pax; include cina într-o familie de viticultori
 • Munţii Adjara: 35 Euro/pers. minim 10 pax; 30 Euro/pers. minim 14 pax; include cina cu program folcloric într-o gospodărie locală
 • Intrările la anumite obiective turistice (curs informativ: 1 EURO = 3,7 GEL):
 • Cooperativa viticola Kindzmarauli + degustarea de vinuri: 8 GEL
 • Orașul – peștera Uplistsikhe: 10 GEL; Muzeul Stalin: 15 GEL; Canionul Okatse: 17 GEL; Cascada Kinchkha: 17 GEL
 • Deplasarea cu 4×4 la canion şi la cascade: cca. 15 GEL

 

CONDITII DE CALATORIE

Paşaport valabil încă 6 luni după data plecării. Intrarea în Georgia este condiţionată de prezentarea adeverinţei de vaccinare sau de un test PCR negativ, cu menţiunea că persoanele nevaccinate vor trebui să facă un nou test PCR la 3 zile după sosirea în Georgia şi încă unul înaintea returului în România. Urmăriţi evoluţia condiţiilor aici:

Regulations for Crossing the Georgian Border (mfa.gov.ge).

CONDITII FINANCIARE

TERMENE DE PLATA:

 • 30% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
 • 30% din pretul pachetului turistic, in intervalul cuprins intre ziua 3 de la data inscrierii turistului si 45 de  zile inaintea plecarii;
 • 40% din pretul pachetului turistic, cu minimum 21 de zile inainte de plecare.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

 • Anulare gratuita, daca renuntarea se face cu 30 de zile inainte de plecare;
 • 50% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face in intervalul 30-21 de zile inainte de plecare;
 • 100% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face cu cel putin 20 de zile inainte de plecare.