PE URMELE ISTORIEI – UCRAINA

105€ pers/circuit· Circuite
Recomandat!

Detalii

02.07.2020 – 04.07.2020

OPRISENI – MOVILA – BOIAN – CETATEA HOTIN – CAMENITA – BANCENI – CERNAUTI  

 ZIUA 1 – DOROHOI – SIRET – OPRISENI – MOVILA – BOIAN

Plecare din Dorohoi la ora 07:00 pe traseul: Dersca – Siret – Opriseni – Movila – Boian.  Localitatea Opriseni a inscris o noua pagina in istoria nordului Bucovinei in 2017, visul de alta data al romanilor bucovineni devenind realitate: sfintirea bustului lui Stefan cel Mare. Participam la Opriseni la comemorarea lui Stefan cel Mare. Plecam apoi spre Movila unde vom participa la slujba de pomenire a marelui voievod. Popas la Manastirea Banceni, un sfant lacas de inchinaciune al romanilor din Ucraina si la Manastirea de maici romance de la Boian, unde se afla Icoana facatoare de minuni “Maica Domnului care plange”. Cazare in Boian – hotel 3*.

 Ziua 2 – BOIAN – HOTIN – CAMENITA – CERNAUTI – BOIAN

Dupa micul dejun ne indreptam spre Cetatea Hotin. Se spune ca  daca vreti sa vedeti o cetate adevarata, atunci duceti-va la Hotin ! Hotinul se afla pe Nistru, pe granita istorica dintre spatiul romanesc si cel slavo-tatar. A facut parte din celebra linie construita de Alexandru cel Bun si desavarsita de Stefan cel Mare, care supraveghea malurile Nistrului: Hotin – Soroca – Tighina – Cetatea Alba, continuata apoi de cetatea Chiliei de pe Dunare. Astazi, Hotinul se afla in Ucraina si a fost declarat intr-un sondaj popular drept una dintre cele sapte minuni ale Ucrainei. Plecam spre Camenița Podoliei. Aici vom gasi un oras  micut, cu un centru istoric cochet, nealterat de timpuri si influente. Insa bijuteria regiunii este vechea cetate a Camenitei, o veche fortareata de granita a polonezilor, rivala Hotinului de peste Nistru. La intoarcere, popas la fratii din  localitatea Mahala. Cazare la acelasi hotel.

 Ziua 3 – CERNAUTI – BANCENI – DOROHOI

Mic dejun. Dupa o o scurta ”sedinta de shopping”, ne intalnim cu ghidul local si incepem vizitarea orasului. Vom face o plimbare pe strada pietonala a orasului, unde se afla si Catedrala Romana construita in anul 1859. Pe urmele marelui poet national, Mihai Eminescu, scurt popas la casa memoriala Aron Pumnul. Continuam catre Piata Centrala si Muzeul de Arta, Primaria, Teatrul “Olga Kobyleanska”, Statuia lui Mihai Eminescu, Centrul Hurmuzachi si Societatea Romaneasca. Bineinteles vom vizita si perla orasului, Universitatea Nationala, fosta Resedinta a mitropolitilor Bucovinei si Dalmatiei din Cernauti. Ne indreptam catre granita cu Romania. Sosirea acasa seara, cu sentimentul ca istoria este scrisa in piatra dar si in inima fiecarui roman.

500 lei/pers/circuit

Supliment camera single: 25 euro

 

PRET VALABIL PENTRU INSCRIERI PANA LA 20.03.2020

 

Tariful include:

  • 2 nopti de cazare cu mic dejun la Hotel 3* in Boian
  • Transport autocar/ midibus; taxe granita;
  • taxa de oras;
  • insotitor de grup; ghid local

Tariful nu include:

  • Intrarile la obiectivele turistice
  • Asigurarea medicala
  • Alte mese si cheltuieli personale.

Acte Necesare: Pasaport valabil

Procură notariala pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt insotite de parinti.

Cazier judiciar pentru persoana insotitoare, daca nu este parinte sau tutore legal.

 

Informații suplimentare:

  • Selectarea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierilor.
  • Conditii de plată: 150 lei la inscriere, care nu se returneaza in caz de anulare a rezervarii. Diferenta se achita  pana la data de 30 mai 2020
  • ucraGhidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.