PERLELE NORDULUI SUB SOARELE VERII

1.095€ pers/circuit· Circuite
Locuri epuizate!

Detalii

BUDAPESTA – CRACOVIA – GDANSK – GDYNIA – STOCKHOLM – KARLSTAD – GEILO – SOGNEFJORD –  OSLO – GOTEBORG – COPENHAGA – GEDSER – BERLIN – DRESDA – PRAGA – BUDAPESTA                                      

DATA DE PLECARE:   18 iulie 2019                   

ZIUA 1. BOTOSANI – BUDAPESTA

Plecare din Botosani la ora 06:00 pe traseul: SUCEAVA – BISTRITA – DEJ – BAIA MARE – SATU MARE –  BUDAPESTA.                   

În cursul serii, în functie de ora sosirii, vom admira capitala de pe malul Dunării într-un un scurt tur panoramic: Piata Milenium cu Monumentul Eroilor si Palatul Huniazilor, Biserica Sf. Stefan si Vechea Cetate a Budei precum si frumoasele poduri arcuite peste Dunăre: Podul cu Lanturi, Podul Elisabeta, Podul Libertătii si Podul Margareta. Cazare in Budapesta. 

ZIUA 2. BUDAPESTA – CRACOVIA

Dupa micul dejun, plecam spre Polonia, tranzitand Slovacia. Sosire in cel mai frumos oras al Poloniei, Cracovia. Plimbare pietonal, pentru a admira: Castelul Wawel, Catedrala Regala, Basilica Sf. Maria, care adaposteste cea mai mare sculptura gotica din lume – altarul medieval sculptat de Veit Stoss, Turnul Primariei, Fortul Barbican, Poarta St. Florian si Monumentul Grunwald. Cazare in Cracovia hotel 3*/4*.                                                                                                                                  

ZIUA 3. CRACOVIA  – GDANSK – GDYNIA

Mic dejun. Deplasare spre  Gdynia la Marea Baltica, unde ne vom imbarca pe  Stena Line ferry-boat pentru traversarea Marii Baltice si debarcare in Suedia. Cazare pe ferry-boat – cabine cu 4 paturi.                                                                                                                                                                         

ZIUA 4. GDYNIA – STOCKHOLM

Mic dejun. Dimineata debarcam in Suedia la Karlskrona, un port splendid care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1998. Singurul oraș in stil baroc al Suediei este format din nu mai puțin de 30 de insule, care gazduiesc numeroase cladiri din secolele al XVII-lea și al XVIII-lea cu arhitectura aparte.  Ne indreptam spre Stockholm, capitala  tarii, cu o pitoreasca asezare pe un adevarat arhipelag de insule. Tur al capitalei: Catedrala, Palatul Regal, Parlamentul si Primaria, unde in salonul albastru si in cel auriu se organizeaza anual dineul ce are loc dupa ceremonia de decernare a Premiilor Nobel.  Cazare la  Stockholm, hotel tip Scandic Skarlholmen/similar.                                                                                                                                                     

ZIUA 5. STOCKHOLM                        

Mic dejun. Insotiti de ghid local vom descoperi micile secrete ale acestei incantatoare capitale. Optional, vizita la Muzeul Vasa. Vasa este singura nava din secolul a XVII-lea care mai exista si astazi. Pastrand peste 95% din componentele sale originale si ornamentata cu sute de sculpturi, Vasa este o comoară artistica unica si una dintre cele mai remarcabile atractii turistice din lume. Nava este expusa intr-un muzeu construit special in Stockholm, care mai gazduieste inca noua expozitii cu tematica inrudita (bilet de intrare: aprox. 15 Euro). Optional, vizitam Parlamentul, care adaposteste istoria familiei regale suedeze  de la origini pana in prezent  si Primaria. Plimbare in vechiul oras medieval, Gamla Stan. Cazare la acelasi hotel. In aceasta zi se circula pietonal sau cu  transport public iar autocarul stationeaza conform normelor A.E.T.R.                                                   

ZIUA 6.  STOCKHOLM – OREBRO – GEILO  

Mic dejun. Strabatem o zona incantatoare a Suediei si ne indreptam, cu cateva popasuri in traseu, spre  pitoreasca zona Geilo – Norvegia. In traseu, popas la Orebro, pentru a admira castelul cu acelasi nume, fortificatie medievala, care timp de 700 de ani a vegheat asupra podului de pe Raul Svarlan. Cina si cazare in zona Geilo.

ZIUA 7.  GEILO – FLAM – CROAZIERA PE SOGNEFJORD – GUDVANGEN – GEILO

Dupa micul dejun plecam spre Flam, o asezare unica in Europa prin pitorescul ei. Ne imbarcam pentru o croaziera de-a lungul a doua brate, Aurlands si Naeroy, pe cel mai spectaculos si adanc fiord din lume – Sognefjord. Aceasta regiune situata in inima Norvegiei, unde fiordurile adanci se intalnesc cu ghetari si cu cei mai inalti munti ai Norvegiei, este considerata una dintre cele mai frumoase destinatii din lume. Debarcam la Gudvangen si ne intoarcem la Geilo pentru cina si cazare la acelasi hotel.

ZIUA 8. GEILO  – OSLO

Mic dejun. Plecare spre capitala Norvegiei, cu scurte popasuri pentru a imortaliza zone fermecatoare din traseu. Sosire in Oslo, oras asezat la capatul fiordului cu acelasi nume si inconjurat de creste impadurite. Descoperim impreuna farmecul acestui oras nordic insotiti de ghid local: Parcul sculptorului Gustav Vigeland, Palatul regal, Teatrul National, Parlamentul, Primaria, Trambulina de schi de la Holmenkollen. Cina si cazare la Quality Expo Hotel 4*sau similar.                                                                                                                                                          

ZIUA 9. OSLO

Dupa micul dejun, autocarul ne va transfera in central orasului si vom avea la dispozitie timp sa vizitam orasul individual sau in grup si sa petrecem ceva  timp in portul Akker Brygge, care te imbie cu atractiile sale culinare si alte specialitati norvegiene. Cina si cazare la acelasi hotel.                                                

ZIUA 10. OSLO – GOTEBORG – HELSINGOR – COPENHAGA

Mic dejun. Plecam din Norvegia si ne indreptam spre Goteborg, Suedia, cel mai mare port scandinav, pentru un tur de oras. Deplasare spre sudul Suediei, pentru traversare cu ferry-boat Helsingborg – Helsingor. Admiram in traseu arhitectura sobra a Castelului Kronborg, obiectiv UNESCO, cel mai renumit castel din Danemarca, locul unde Shakespeare a plasat actiunea tragediei “Hamlet”(Daca timpul ne permite, se poate vizita). Cina si cazare in Copenhaga.                                                                                                    

ZIUA 11. COPENHAGA

Mic dejun. Insotiti de ghid local vom face un tur de oras: cei 1000 de ani de istorie ai orasului sunt marcati prin palate impunatoare, acoperisurile din cupru si pietetele pavate cu piatra. Vom admira statuia Micutei Sirene, simbolul orasului Copenhaga, vechiul port Nyhavn, fantana Gefion, Palatul Regal Amalienborg, Gradinile Regelui la Castelul Rosenborg. Dupa turul de oras, optional, vom face o croaziera de o ora pe canalele orasului si o vizita la celebra fabrica de bere.  Timp la dispozitie in zona Stroget, unde se afla cea mai lunga strada comerciala pietonala, din lume. Dupa cina, cazare la acelasi hotel in Copenhaga. In aceasta zi se circula pietonal sau cu  transport public iar autocarul stationeaza conform normelor A.E.T.R.                           

ZIUA 12. COPENHAGA – GEDSER – ROSTOCK – BERLIN

Mic dejun. Ne deplasam spre portul Gedser de unde vom lua ferry-boat pana la Rostock. Dupa debarcare, vom pleca spre Berlin, pentru a face un tur de oras cu autocarul si pietonal: Bulevardul Unter den Linden, Poarta Brandenburg – simbolul orasului, Reichstag – Parlamentul, Zidul Berlinului. Timp la dispozitie pentru cumparaturi sau relaxare in zona centrala a orasului. Cazare in Berlin hotel 3*/4*.                                                                                                                        

ZIUA 13. BERLIN – DRESDA – PRAGA

Mic dejun. Plecam spre Praga, capitala Republicii Cehia. In traseu, popas la Dresda – “Florenta de pe Elba”, un oras plin de flori si de incarcatura istorica, capitala landului federal Saxonia, un oraș care a reușit sa renasca din ruine dupa devastatoarele bombardamente din 1945. Praga egaleaza Parisul in frumusețe și eleganța, iar berea sa este considerata ca fiind cea mai buna din lume. Mergem la Catedrala St. Vitus, un simbol al orașului, a carei construcție a durat 600 de ani, apoi ne continuam vizita in Castelul Praga care, potrivit Guinness World Records, este cel mai mare castel medieval din lume, avand 570 de metri lungime, aproximativ 128 lațime și o suprafața totala mai mare decat șapte terenuri de fotbal. Ne plimbam pe langa numeroasele statui de pe Podul Carol, probabil cel mai romantic loc din capitala ceha, punct de intalnire pentru indragostiți și promenada favorita a localnicilor. Facem un popas in Piața Orașului Vechi pentru a admira cladirea Primariei și faimosul Turn cu Ceas, situat pe zidul sudic al primariei. Cazare la Hotel DUO 4*sau similar

ZIUA 14. PRAGA – BRNO – BRATISLAVA – BUDAPESTA

Mic dejun. Ne continuam drumul spre Budapesta cu un tur panoramic la Bratislava, fosta capitala imperiala. Ajunsi la Budapesta, vom face un scurt tur al zonei de interes istoric de pe malurile Dunarii. Optional, Croaziera pe Dunare cu ghid in limba romana si cina de ramas bun, pentru ultima seara a calatoriei noastre sau Seara folclorica, degustari de vinuri cu cina inclusa. Cazare la Budapesta Hotel 4*.                                                                                                                                                   

ZIUA 15. BUDAPESTA – BOTOSANI

Dupa micul dejun, plecam spre tara. Ajungem acasa seara in functie de trafic, dupa o calatorie cu amintiri ce  vor ramane in sufletul nostru pentru totdeauna.

1.195 eur/ persoana

OFERTA SPECIALA: 1.095 eur/persoana

Pretul din oferta speciala este valabil pentru inscrieri pana la data de 1 noiembrie 2018.

SERVICII INCLUSE IN PRET:                                                                                                                                                                                        

 • transport cu autocar clasificat pentru turism international; tururi de orase conform programului;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun pe vapor, in cabine de 4 paturi; 13 cazari cu mic dejun in hoteluri de 3* si 4*;
 • 6 cine in restaurante locale sau la hotel in Tarile Nordice;
 • ghizi locali specializati in Stockholm, Oslo si Copenhaga, cate 3 ore;
 • insotitor din partea agentiei pe tot traseul;
 • ferry-boat: Gdynia – Karlskrona (cazare in cusete cu 4 paturi); Helsingborg – Helsingor si Gedser – Rostock;
 • taxe autostrazi, poduri, tuneluri.

BONUS: Croaziera pe Sognefjord

                                                                                                                                                                                                                                     

SERVICII NEINCLUSE:

 • Intrarile la obiectivele turistice;
 • Excursii optionale si intrari la obiective; ghizi locali, daca se solicita suplimentar de catre turisti, in afara celor mentionati in oferta;
 • Mijloacele de transport in comun, unde este cazul;
 • Tur pe canale in Copenhaga + intrare la Fabrica de bere, optional – se achita in tara (inca nu se cunosc preturile pentru 2019);
 • Vizita la Muzeul Vasa – aprox. 15 eur
 • Tips ghizi locali – 20 eur; alte servicii
 • Taxa locala, daca se solicita de catre receptia unor hoteluri (aprox. 1 eur/pers./noapte); se achita individual la receptie.

   

CONDITII DE REALIZARE:

Tarifele sunt valabile pentru grup de minim 40 de persoane. La inscriere se achita 250 eur. Excursia trebuie achitata integral pana la data de 15 iunie 2019.

 

CONDITII DE INSCRIERE:

Pasaport valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara, sau card de identitate emis dupa 2009;

Ocuparea locurilor in autocar se face in ordinea achitarii avansului!

NOTA:

Conducatorul de grup poate modifica programul excursiei in anumite conditii impuse de imprejurari, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice. Conform legilor internationale, ghidul-insotitor roman nu are dreptul de a oferi explicatii la obiectivele turistice din strainatate, de aceea explicatiile vor fi date in autocar, inaintea opririi la respectivele obiective si de ghizii locali, unde este prevazut in program.

Conducatorul de grup nu solicita suplimentar plata altor servicii neincluse in oferta turistica. Va rugam, studiati oferta si calculati-va bugetul in functie de optiunile pe care vi le propuneti.

                                                      

Location