PIATA DE CRACIUN ACASA LA „REGINA DUNARII”

263€ pers/sejur· Extern
Revelion 2019

Detalii

DATA DE PLECARE: 03.12.2018

Ziua 1  BOTOSANI – HAJDUSZOBOSZLO

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 06:00 pentru imbarcare in autocar si plecare spre Hajduszoboszlo pe ruta: Botosani – Suceava – Baia Mare – Hajduszoboszlo. Sosire in cursul serii in celebra statiune din Ungaria, renumita pentru facilitatile spa, baile termale si cel mai mare Spa din Europa „HungaroSpa”. Cina de bun venit la hotel. Cazare la hotel 3*superior  in Hajduszoboszlo.

Ziua 2 HAJDUSZOBOSZLO – BUDAPESTA                       

Mic dejun. Dimineata, program de relaxare la facilitatile spa ale hotelului: piscina cu apa termala, sauna, jacuzzi, etc. (intrare inclusa). La ora 12:00 eliberarea camerelor, iar dupa masa de pranz, plecare spre Budapesta. Sosire la Budapesta in cursul serii. Cazare la hotel 3*superior in Budapesta.

Ziua 3 BUDAPESTA – BAILE TERMALE RUDAS – PARCUL DE ECHITATIE LAZAR                   

Mic dejun.Tur de oras Budapesta cu ghid local de limba romana: Citadela, Podul Elisabeta, Catedrala Sfantul Stefan, Piata Milenara, Bulevardul Andrassy, Palatul Parlamentului, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Palatul Regal. Dupa turul de oras, tur pietonal cu insotitorul de grup pe „Ringul mic” al Budapestei, intr-o zona pietonala renumita pentru magazinele si cafenelele sale luxoase, care pastreaza inca frumusetea si spiritul „imperial” al vremurilor. Program de relaxare la Baile Termale RUDAS – bilet de intrare inclus, acces la zona noua de Welness si Jacuzzi. In a doua parte a zilei, optional, Excursie la Parcul de echitatie Lazar cu cina inclusa. Suntem intampinati cu palinca si cu pogaci cu jumari proaspete, iar apoi vom asista la prezentarea  artei calaritului si dresajului traditional unguresc. O plimbare prin frumoasele tinuturi ale fermei in carute taranesti ne va ajuta si mai mult sa ne pregatim pentru bogata masa ce va fi servita in una din cele patru incaperi ale fermei. Festinul va incepe cu traditionalul gulash unguresc, urmat de platoul haiducesc cu garnituri. La final urmeaza binemeritatul desert (meniul poate suferi modificari). In tot acest timp vinul alb si cel rosu, palinca si sucurile nu vor lipsi de la masa. Atmosfera in timpul mesei este asigurata de taraful lui Lakatos Attila care ne va face cunostita cu muzica traditionala maghiara si tiganeasca. Inainte de a parasi ferma vom face o oprire in sala campionilor, micutul muzeu dedicat fratilor Lazar, in care vom vedea medaliile castigate de acestia, dar si carele cu care au reusit sa castige 13 titluri mondiale. Detalii pe  www.lazarlovaspark.hu. Intoarcere la Budapesta. Cazare la acelasi hotel in Budapesta.

Ziua 4 DEFILEUL DUNARII: Szentendre, Esztergom, Visegrad | CROAZIERA CU CINA PE DUNARE

Mic dejun. Excursie in Defileul Dunarii cu ghid local de limba romana (Parc National ocrotit de UNESCO). Se viziteaza orasul medieval Szentendre (Sf.Andrei), oras muzeu in aer liber  al artistilor plastici, Muzeul Satului, orasul medieval Esztergom, pana la 1241 capitala Ungariei, Bazilica  Episcopala (Cardinala, a XII-a bazilica din lume ca marime). Cetatea medievala Visegrad, Capitala Ungariei  in sec. al XIV-lea si resedinta de vara al lui Matei Corvin. Optional, spectacol de lupte cavaleresti si pranz traditional la restaurantul Siraly. Intoarcere la Budapesta si timp liber la dispozitie. Cazare Budapesta.

Ziua 5 BUDAPESTA

Mic dejun. Program de vizitare a obiectivelor capitalei Ungariei; timp la dispozitie in Piata de Craciun. In acest minunat oras de pe malul Dunarii se deschide anual Piata de Craciun, in zona Vorosmarty Ter, in centrul orasului. De ani de zile Budapesta concureaza cu Viena privind frumusetea si diversitatea Pietelor de Craciun si sunt voci care spun ca poate chiar o intrece.  Seara, optional, Croaziera si cina pe Dunare si Tur Budapesta by night de pe vasul de croaziera cu ghid local de limba romana: welcome drink, bufet cu 2 preparate calde: sarmalute si gulas, preparate reci si salate. Bauturi: 1 sticla de vin la 4 pers, apa minerala si racoritoare. Cazare Budapesta.  

Ziua 6 – BUDAPESTA – BOTOSANI

Dupa micul dejun, plecam spre casa. Sosire la Botosani seara, in functie de formalitatile vamale si de vreme.

263 euro/persoana

SERVICII INCLUSE:

 • transport Botosani – Hajduszoboszlo – Budapesta – Botosani cu autocar/midibus clasificat
 • cazare 5 nopti in camere duble si triple: 1 noapte Hajduszoboszlo si 4 nopti la Budapesta
 • 5 mese mic dejun; o masa de pranz; o cina
 • intrarile la Baile Rudas si la piscinele hotelului din Hajduszoboszlo
 • transport in excursia de vizitare a orasului muzeu Szentendre si a Defileului Dunarii
 • transport la Parcul de echitatie
 • tur de oras Budapesta si vizitarea Pietei de Craciun

NU SUNT INCLUSE:

 • activitatile optionale: Parcul de echitatie Lazar cu cina inclusa – 30 eur;
 • Spectacolul de lupte cavaleresti cu pranz inclus – 40 euro;
 • Croaziera pe Dunare sau seara traditionala cu cina inclusa – 30 eur.
 • asigurarea medicala;

Optionalele se organizeaza cu un minim de 25 de participanti. Inscrierea la activitatile optionale se face din tara.

Oferta de pret este valabila pentru cel putin 30 de turisti. Daca nu se intruneste numarul minim de turisti, pretul se recalculeaza sau excursia se anuleaza.

Inscrierile se fac pana la data de 20 octombrie cu avans 100 euro. In cazul renuntarii la excursie, avansul nu se restituie. Excursia trebuie achitata integral pana la data de 10 noiembrie.

   

 • Pentru calatorie sunt necesare cartea de identitate sau pasaportul valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara.
 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră.In declaratia notariala se specifica si perioada excursiei. Nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea in frontiera romana a copiilor, caz in care agentia de turism nu raspunde de consecinte. Detalii pe www.politiadefrontiera.ro.
 • Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului auto, fenomenele meteo deosebite, etc., nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii.
 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective în funcţie de anumite situaţii speciale, ce nu depind de agentie sau la solicitarea grupului, daca este posibil.
 • Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, conform diagramei de imbarcare.
 • Anularea excursiei din cauza nerealizarii grupului minim implica informarea turistului cu cel putin 15 zile calendaristice inaintea plecarii.
 • Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, explicatiile vor fi facute doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, fiind posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul.

Location