Rusia 2021

860€ pers/circuit· Circuite
Recomandat!

Detalii

DATA DE PLECARE: 6 iunie 2021; 20 iunie 2021

 Ziua 1 BOTOSANI – CHISINAU    Plecare din Botosani la ora 09:00 cu destinatia Chisinau. Tur de oras Chisinau. Cazare la Hotel ELM 4*, Chisinau.

 Ziua 2 CHISINAU – MOSCOVA Transfer la ora 04:45 la Aeroportul din Chisinau pentru decolare la ora 07:00, Compania AirMoldova, zbor direct spre Moscova. Durata zborului este de 1 ora si 50 de minute. La aeroportul din Moscova vom fi intampinati de ghidul nostru, vorbitor de limba romana si vom fi condusi in turul panoramic al orasului in care veti avea ocazia sa vedeti cele mai importante repere ale capitalei. Ne vor incanta: faleza fluviului Moscova, monumentala catedrala a Mantuitorului Iisus si vom vedea orasul de la inaltimea dealului Vorobev. Vom fi condusi la Complex Novotel Kievskaya – Ibis Hotel, amplasat central, pentru cazare. Vizitam poate cea mai romantica strada a Moscovei, strada pietonala Arbat, cunoscuta pentru faptul ca aici au locuit celebritati ale Rusiei. Astazi, strada pastreaza o atmosfera unica datorata numerosilor artisti stradali si magazinelor de artizanat ce transforma strada intr-o adevarata galerie de arta. Seara, se poate face o croaziera pe Raul Moscova.

 Ziua 3 Moscova Dupa micul dejun ne vom deplasa cu metroul si vom petrece primele ore vizitand atractia principală a Moscovei – Frumoasa Piata – sau Piata Rosie. Vom vedea cele mai importate obiective – Biserica Sfantului Vasile(intrare inclusa), Mausoleul lui Lenin, flacara vesnica, parcul Alexandriskyi, si nu in ultimul rand, Kremlinul in sine! Vom intra in cetatea Kremlinului si vom vizita vastul sau teritoriu. Vom vedea bisericile in care tarii erau incoronati, artefacte medievale precum Tarul Pusca şi Tarul Clopot – simboluri ale puterii Kremlinului si ale tarilor ce au condus Rusia timp de secole din Kremlin. Ultima oprire la Kremlin va fi la celebra Armurerie, unde sunt pastrate cele mai valoroase piese de tezaur ale Kremlinului (toate intrarile sunt incluse). Returul la hotel il vom face impreună cu ghidul cu metroul si vom vedea de ce este metroul moscovit parte a patrimoniului mondial UNESCO. Cazare la acelasi hotel.

 Ziua 4 Moscova –  Mic dejun. Vom continua programul nostru in capitala Rusiei, deplasandu-ne cu metroul la Izmailov, renumita piata de suveniruri si apoi, individual sau in grup, vom vizita Teatrul Balsoi si  Galeriile Tretyakov – muzeul care pastreaza cele mai faimoase piese de arta ruseasca, descoperind folclorul, istoria si traditiile bogate ale Rusiei. Cazare la acelasi hotel.

 Ziua 5 Moscova – Sankt Petersburg  Mic dejun. Plecam spre Sankt Petersburg. Distanta de aproximativ 800 de km o vom parcurge cu trenul de mare viteza, Sapsan in 3 ore si 40 de minute. La gara ne va intampina ghidul vorbitor de limba romana si vom face cunostinta cu orasul – tur panoramic. Vom vizita temelia oraşului – prima constructie datand din 1703, an care marcheaza si infiintarea orasului de catre Petru cel Mare. In Cetatea lui Petru vizitam catedrala Petropavlovsk (intrarea inclusa), in interiorul careia se afla necropola tuturor tarilor dinastiei Romanov de la Petru cel Mare pana la Nicolae al II-lea. Petersburgul este renumit pentru bisericile si catedralele sale. Vom vizita: Catedrala Sf. Isaak (intrare inclusa) – o constructie monumentala a carei cladire si domul acesteia sunt simbolurile orasului, Biserica Mantuitorului pe Sangele Varsat – poate cea mai reprezentativa constructie a Rusiei, faimoasa datorita turnurilor sale multicolore si tipologiei arhitecturale, dar si datorita faptului ca a fost ridicata pe locul in care a fost omorat tarul Alexandru al II-lea in 1883, Catedrala Sfintei Fecioare de Kazan sau Catedrala Smolnyi. Cazare Sankt Petersburg la Hotel Boutique Dashkova Residence / Art Nuvo 4*.

Ziua 6 Sankt Petersburg Dupa micul dejun, aceasta zi ne duce in inima orasului, sa vizitam centrul fostei capitale a Rusiei – Piata Palatului de Iarna si renumitul Ermitaj. Vom intra in unul dintre cele mai faimoase muzee ale lumii – un complex cultural ce adaposteste o mostenire istorica si culturala incomparabila. Vom afla despre viata Ecaterinei a II-a, despre viata curtii imperiale rusesti si despre arta europeana a vremii. Va sugeram si o vizita la Palatul Yusupov. Cumparat in 1830 de printii Iusupov, acest palat neoclasic (1770) arata o viata fastuoasa: fatada sa executata in stil clasic, interioarele decorate cu lucrari de Rembrandt si Rubens, tapiterie si portelanuri frantuzesti, oglinzi venetiene si sculpturi in lemn. Interesant si din punct de vedere istoric: in subsolul lui, Rasputin a fost asasinat in 1916. Astazi, aici este o expozitie care recreeaza atmosfera asasinarii. Pentru amatorii de frumos, se poate vizita Muzeul Faberge. Vedeta expozitiei este colectia de 9 oua imperiale Faberge achizitionate in 2004 de magnatul rus Victor Vekselberg de la mostenitorul Forbes din New York in schimbul sumei de 100 de milioane de dolari. In total sunt expuse 1.500 de piese lucrate de bijutierii Faberge. Noaptea, putem porni intr-o splendida croaziera pe raul si canalele Nevei si asistam la momentul special al ridicarii podurilor. Ne vom bucura astfel de privelistile incantatoare ale Petersburgului fluvial noaptea. Cazare la acelasi hotel.

 Ziua 7 – Tarskoe Selo – Mic dejun. Nu doar Petersburgul merita vizitat, ci si provinciile sale. Orasul Puskin, situat la 25 km sud de Sankt Petersburg gazduieste Tarskoe Selo adica „Satul Regal”, deoarece din sec. al XVIII-lea a devenit resedinta de vara a tarilor Rusiei. Acesta era cel de-al doilea Ermitaj al tarinei Ecaterina a II-a – palatul si parcul unde isi petrecea lunile de vara impreuna cu cei mai apropiati favoriti. Palatul este la fel de spectaculos, poate chiar mai mult decat multe alte obiective, deoarece in Palatul Ecaterinei se afla si misterioasa Camera de Chihlimbar. La intoarcere, vizite individuale si bineinteles, shopping. Cazare la acelasi hotel.

 Ziua 8 Sankt Petersburg – Peterhof – Sankt Petersburg Mic dejun. Vom vizita, optional, o alta destinatie celebra – Peterhof. Parcul Peterhofului este decorat cu sute de statui si monumente, marea majoritate suflate cu aur. Simbolul Peterhofului cu siguranţa este piesa centrala a fantanii arteziene – Samson invingand leul. Vom admira Golful Finic si renumitul Fort din Kronshtadt. Cazare la acelasi hotel.

 Ziua 9 Sankt Petersburg – Chisinau – Botosani – Dupa micul dejun, transfer de la hotel la aeroport pentru zborul direct spre Chisinau la ora 09:35. Dupa un zbor de 2 ore, sosire la Chisinau, unde vom fi asteptati pentru transfer la Botosani.

880 eur/adult + 300 lei

Supliment camera Single – 220 eur                                                                                                                    

Foarte important: Inscrierile se fac cu avans de 0 eur pana la 1 martie 2021. Excursia se achita astfel: pana la data de 31.03.2021, 500€ si pana la data de 05.05.2021 integral.

Oferta de pret este valabila pentru inscrieri pana la data de 01.03.2021. Grup minim 25 de turisti.

Servicii incluse:

 • Transfer Botosani – Chisinau; cazare Chisinau
 • Bilet de avion Chisinau – Moscova si retur: Sankt Petersburg – Chisinau – Compania Air Moldova – zbor direct
 • Taxe aeroport si bagaj de cala
 • Transport tren de mare viteza: Moscova – Sankt Petersburg (locuri rezervate)
 • Transferuri: aeroport – hotel – aeroport si hotel – tren – hotel
 • Cazare 8 nopti in camera dubla (1 noapte Chisinau, 3 nopti Moscova, 4 nopti Sankt Petersburg)
 • Mic dejun la Moscova si Sankt Petersburg
 • Tur de oras Moscova cu ghid in limba romana;
 • Tur de oras Sankt Petersburg cu ghid in limba romana
 • Intrarile la obiectivele mentionate in oferta:
 • Vasile Blajinul, Kremlin, Armurerie, Cetatea Petropavlovsk, cele 4 mari catedrale, Muzeul Ermitaj, metroul moscovit;
 • ghizi in limba romana; Insotitor de grup

Nu sunt incluse: 

 • Taxa de viza consulara si taxa procesare – aprox. 70 eur                                                      
 • Asigurarea medicala de calatorie, inclusiv STORNO;   
 • excursiile si programele optionale;               
 • tips 30 euro – se achita insotitorului de grup la plecare;                                                 #
 • deplasarea cu mijloacele de transport in comun, daca este cazul;       
 • taxa hoteliera (unde se cere!) care se achita individual la receptia hotelului.             

                                                                                                                                    

Documente de calatorie: pasaport romanesc valabil cel putin 6 luni de la data incheierii excursiei. Agentia organizatoare nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

Nota: Pentru obtinerea vizei de intrare in Rusia sunt necesare urmatoarele acte:                                                

 • Pasaport valabil minim 6 luni de la data returului, cu 2 pagini consecutive libere; copie dupa cartea de identitate;
 • Fotografie color 3,5 x 4,5cm, pe fundal alb, imaginea clara a fetei, fara ochelari si cu capul descoperit  
 • Adeverinta de la locul de munca, cu specificarea functiei, adresa si numarul de telefon sau cuponul de pensie                                                                                  –
 • Copia politei de asigurare de calatorie (Agentia organizatoare)         
 • Cerere on-line pentru obtinerea vizei (Agentia organizatoare, in baza datelor colectate de la turisti).

Actele pentru obtinerea vizei se depun la agentie cu 40 de zile inaintea datei de plecare. In cazul neobtinerii vizei, taxa de viza nu se returneaza.  

 

Excursii optionale – Programele optionale se rezerva si se achita in tara.

 • Excursie la Gradinile Peterhof – 70 eur. Pretul include:  Deplasare la Peterhof. Se viziteaza Marele Palat si Parcurile. Ghid in limba romana, vouchere de intrare, casti audio                                                          
 • Excursie la Puskin – 65 eur. Pretul include: vizita la Palatul Ecaterinei, inclusiv Camera de chihlimbar. Ghid in limba romana, transport, vouchere de intrare, casti audio. 
 • Croaziera nocturna pe Neva – 35 eur. Pretul include: deschiderea podurilor si croaziera, vouchere de imbarcare.

Preturile excursiilor optionale sunt valabile pentru minim 25 de participanti si au fost calculate pe baza tarifelor din luna noiembrie 2019. Acestea sunt informative, iar preturile finale vor fi comunicate in luna iulie 2020.