Serbia – Muntenegru – Slovenia – Croația

489€ pers/circuit· Circuite
Recomandat!

Detalii

Data de plecare: 17.05.2019

Ziua 1 | Bacau – Brasov – Pitesti – Rm. Valcea – Tg. Jiu – Orsova – Drobeta-Turnu Severin (750 km)

Ora 04:00 plecare din Bacau, parcare Hotel Moldova si deplasare pe traseul Bacau – Bucuresti -Tg. Jiu – Orsova – Drobeta-Turnu Severin. Scurte opriri pe traseu: Horezu – Ceramica de Horezu, Targu Jiu Complexul monumental Brancusi. Deplasare la Orsova. Excursie de 1 ora cu barca prin cea mai frumoasa portiune a defileului Dunarii:

Cazanele Mari si Cazanele Mici, Manastirea Macronia. Cazare Hotel 3* Drobeta.

Ziua 2 | Drobeta – Belgrad (260 km)

Mic dejun. Trecem podul de pe cel mai mare baraj hidroenergetic din Europa – hidrocentrala Portile de Fier, prin apropierea Piciorului Podului lui Traian, construit intre anii 103-105 de arhitectul Apolodor din Damasc. Admiram faimosul Cap a lui Decebal, cea mai mare sculptura in piatra din Europa, Continuam drumul spre Belgrad. Tur panoramic al capitalei Serbiei, situata pe cele doua ape internationale, la confluenta raurilor Sava si Dunarea, in campia Panoniei. Vom descoperi Skadarlija – cartier boem din centrul vechi, numit si Montmarte al Belgrad-ului, Terajije – principalul bulevard al capitalei, strada pietonala Knez Mihailova, Parlamentul, Palatul Vechi (exterior) – palatul regal al dinastiei Obrenovic, Fortareata Kalemegdan. Se viziteaza Catedrala Sf. Sava – simbolul religiei sarbe. Cazare hotel 3* in Belgrad.

Ziua 3 | Belgrad – Canionul Tara – Cetinje – Budva (560 km)

Mic dejun. Excursia continua catre Muntenegru. Dupa traversarea granitei patrundem in Parcul National Durmitor, zona de o frumusete coplesitoare, cu munti maiestosi impaduriti, lacuri glaciare cu ape de clestar, cascade, platouri ametitoare si, bineinteles, peisajele spectaculoase ale Canionului Tara. Zona a fost declarata patrimoniu natural UNESCO datorita frumusetii salbatice a peisajelor si a marii diversitati de flora si fauna endemice. Canionul Tara, spectaculos si dramatic, este al doilea mare canion din lume dupa Grand Canyon si cel mai mare din Europa, a carui adancime depaseste 1000 m. Vom traversa unul din cele mai spectaculoase poduri, Djurdjevica Tara, peste inaltimile canionului si strabatem peisajele magnifice, continuand traseul spre sud, trecand pe langa Canionul Moraca si Biogradska Gora, singura padure tropicala ramasa din Europa. Tur pietonal al capitalei istorice a Muntenegrului, Cetinje, oras asezat deopotriva in apropierea celor mai frumoase zone de schi si a celor mai minunate plaje. Fiind la doar 40 km de capitala administrativa a tarii, aici isi are resedinta presedintele Muntenegrului. Cazare hotel 3* in Budva/Cetinje.

Ziua 4 | Budva – Boka Kotorska – Dubrovnik – Neum (220 km)

Mic dejun. Cetatea Budva si plimbare pe faleza renumitei statiuni de la Marea Adriatica. Continuam traseul spre Golful Kotor de la Marea Adriatica (Boka Kotorska), regiune de o frumusete unica, intrata in patrimoniul cultural si natural UNESCO, cu fiorduri adanci care strapung vaile muntoase, orasele de un farmec inegalabil care se revarsa peste crevasele muntilor pana la buza apelor. Vom face un scurt popas in Kotor, asezare cu iz medieval si influente din arhitectura venetiana, situata in cea mai retrasa parte a golfului. Plecam mai departe spre Dubrovnik, in Croatia, oras fermecator, supranumit si Perla Adriaticii, cea mai atragatoare destinatie turistica de la Marea Adriatica. Vom vizita Manastirea Franciscana, Palatul (sec. XV), Zidurile Orasului – apreciate ca fiind cele mai frumoase din lume. Timp liber pentru plimbare pe Placa – promenada orasului. Plecare de-a lungul Coastei Dalmate, marginita de apele azuri ale Marii Adriatice, in care plutesc numeroase insule si insulite fermecatoare. Cazare hotel 3* in Neum.

Ziua 5 | Neum – Split – Troghir – Sibenik – Zadar (400 km)

Mic dejun. Sosire in Split (al 2-lea oras ca marime din tara), unde se viziteaza Palatul si Mausoleul lui Diocletian (astazi transformat in Catedrala), Poarta de Aur, si Templul lui Jupiter. Statiunea Troghir (Patrimoniu UNESCO). Continuam si vizitam orasul Sibenik, cel mai vechi oras croat la Adriatica. In Sibenik putem vizita un castel din centrul orasului si numeroase constructii frumoasa, cum ar fi Palatul Foscolo (in stil gothic) sau biserica St. Laurent (in stil baroc). Cazare hotel 3* in Zadar.

Ziua 6 | Zadar – Plitvice – Opatija – Lavran (330 km)

Cu secole in urma, metropola a Dalmatiei, si astazi centrul regiunii, Zadar este un oras cu o bogata mostenire in monumente foarte importante in lume: Forumul Roman, care dateaza din secolul I, Biserica St. Donatus – dateaza din secolul IX (cea mai faimoasa basilica medievala si simbol al orasului), imensele ziduri ale orasului cu portile reprezentative din secolul al XVI-lea, si numeroase palate, vile si si alte monumente. Optional (30 euro/persoana) Parcul National Plitvice – rezervatie naturala sub protectia UNESCO, unde salba de lacuri limpezi de munte sunt legate printr-o adevarata retea de cascade deosebit de spectaculoase. Deplasare spre Peninsula Istria. Scurta oprire in renumita statiune Opatija. Cazare hotel 3* in Lovran/Opatija.

Ziua 7 | Rijeka – Opatija (40 km)

Mic dejun. Program liber pentru a va bucura de soare, plaja si de apa incredibil de limpede a Adriaticii. Continuam cu vizitarea statiunii Opatija. Optional, excursie in Insula Krk (35 euro), de unde va puteti imbarca pentru croaziera pe Marea Adriatica (cca. 4 ore): Insulele Krk, Cres, Plavnik si Komati. Cazare hotel 3* in Lovran/Opatija.

Ziua 8 | Postojna – Ljubliana – Zagreb – Pécs (500 km)

Mic dejun. Plecare spre Slovenia la Postojna pentru a vizita celebra pestera, fenomen carstic de exceptie in Europa. Vom face un tur al acestei superbe lumi subterane ce are o lungime de 20 km de galerii, camere, pasaje, formatiuni carstice, stalactite si stalagmite. Apoi vizita in capitala Sloveniei – Ljubljana si facem un tur panoramic al orasului admirand castelul Ljubljana, Parlamentul, Primaria, cele trei poduri peste raul Ljubljanica. Continuam drumul spre Zagreb – un oras plin de farmec cu bulevarde largi, piete uriase si cu o arhitectura secessionista. Odata ajunsi aici,vom trece in revista cateva obiective turistice situate in cele doua zone ale capitalei (Orasul de Jos si Orasul de Sus). Vom face un tur pietonal in zona centrala unde vom admira Catedrala Sf. Stefan, Zidul Cetatii, Piata Josip Jelacicsi Muzeul Mimara. Cazare hotel 3* in Pécs.

                                                                                                                                              

 Ziua 9 | Pécs – Balaton (Siofok) – Budapesta (250 km)

Mic dejun. Vizitam centrul istoric din Pécs, Capitala culturana Europeana in 2010. Fosta capitala a Imperiului otoman de Apus de pe timpul lui Suleiman Magnificul. Scurt popas la Siofok pe malul lacului Balaton. Sosire in cursul dupaamiezii la Budapesta in functie de formalitatile vamale. Tur panoramic cu autocarul de oras, pe parcursul caruia vetiputea admira Citadela – care ofera o panorama extraordinara asupra intregului oras, Palatul Regal, Biserica Sf.Matias, Bastionul Pescarilor, Parlamentul – cladire emblematica care troneaza semet pe malul Dunarii, in Pesta,Basilica Sf. Stefan, Dealul Gellert si Baile Termale, Bulevardul Andrassy, Piata Eroilor si Opera Nationala.

Seara, optional, croaziera cu vaporul pe Dunare. In unduirile placute ale Dunarii veti putea admira by night:

Parlamentul, Palatul Regal, Dealul Gellert cu a sa Citadela si Statuia Libertatii, faleza Dunarii dar si

splendidele poduri de peste Dunare care fac legatura intre Buda si Pesta. Cazare hotel 3* in Budapesta.

Ziua 10 | Budapesta – Nadlac – Brasov – Bacau (810 km)

Mic dejun. Ne luam ramas-bun de la capitala si ne deplasam spre casa. Sosire seara tarziu, in functie de trafic.

489 eur/ pers. in camera dubla

659 eur/ camera single

SERVICII INCLUSE:

  • transport autocar licentiat;          
  • cazare 9 nopti cu mic dejun in hoteluri 3*