Turcia – istorie, mister si minuni ale naturii!

490€ pers/circuit· Circuite

Detalii

Circuit Kusadasi – Pamukkale – Cappadocia – Istanbul

Data de plecare: 25.09.2019 – 12 zile

Ziua 1:   Plecare din Dorohoi/Botosani spre Bulgaria pe ruta Suceava – Bucuresti – Ruse – Veliko Tarnovo la ora 06:00. Tur pietonal in Veliko Tarnovo, oras medieval, vechea capitala a Bulgariei: centrul vechi, intesat de biserici medievale, ateliere mestesugaresti, magazine de suveniruri si de antichitati, Cetatea Tsarevets (daca este deschis, se poate vizita). Veti descoperi aici peste 7000 de ani de istorie, Palatul Tarului si Patriarhia Bulgariei, un loc incarcat de istorie si de legende. Cazare la Hotel Izvora, Arbanasi, renumit sat turistic, aflat intr-o zona deosebit de pitoreasca, pe un platou, la 4 km de orasul Veliko Tarnovo.

Ziua 2: Mic dejun. Veliko Tarnovo –  Cpt.Andreev – Edirne – Canakkale. Cazare in Canakkale la Anzac Hotel. Tur pietonal pe faleza din Canakkale.

Ziua 3: Mic dejun. Traversarea stramtorii Dardanele cu ferry boat-ul  si plecare spre Kusadasi. Vom face un scurt popas in Izmir, al treilea oras ca marime din Turcia, locul unde s-au nascut Homer si Aristotelis Onassis, vechea Smyrna, cetate  pastorita de Sf. Policarp. Cazare si cina in Kusadasi la Karaaslan Hotel.

 Ziua 4: Mic dejun. Se viziteaza Cetatea Efes cu Biblioteca lui Celsus, marele teatru in care a predicat Sfantul Apostol Pavel, Biserica Maicii Domnului – in care s-a tinut Sinodul III Ecumenic in anul 431. Mergem pe “Dealul Privighetorii” pentru a vedea  Casa in care se spune ca Maica Domnului ar fi petrecut ultimii ani ai vietii pamantesti. Vizitarea satului traditional Sirince. Cina si cazare in Kuşadasi la acelasi hotel.

Ziua 5: Mic dejun. Plecare spre Pamukkale, pentru a vedea o minune a naturii, unica in lume, inclusa in patrimoniul UNESCO. Peste terase naturale de piatra, curge apa unor izvoare calde ce au creat acolo bazine de calcar cu margini de stalactite. Vizitam Necropola si Cetatea Hierapolis ale carei ruine dateaza din perioada regelui Eumenes al-II-lea din Pergam. Cetatea a fost reconstruita de romani in timpul domniei Imparatului Tiberiu si a fost parasita in 1219, dupa cutremurul care a distrus-o. Cina si cazare in zona Pamukkale la Napa Hotel. Optional, pentru amatorii de inedit, zbor cu balonul.

Ziua 6:  Mic dejun.  Plecare spre Cappadocia pe ruta Pamukkale – Denizli – Konya (cea mai mare regiune din Turcia). Oprire la Konya, patria dervisilor, pentru a vizita mormantul lui Mevlana si muzeul dervisilor. Se continua traseul spre taramul cailor frumosi prin: Aksaray – Nevsehir – Urgup /Ortahisar, pe vestitul “drum al matasii”. Cina si cazare la Buyuk Avanos Hotel.

Ziua 7: Mic dejun. Se viziteaza:  Muzeul in aer liber Goreme – muzeu care adaposteste manastiri si biserici paleocrestine sapate in  tuf vulcanic, chilia in care a locuit Sfantul Vasile Cel Mare, orasul subteran Kaymakli; se coboara pe galeriile oraşului la o adancime de cca. 20 m. Admiram  panorama  Vaii Gyuvercinlik (Valea Porumbeilor) si Uchisar, Chilia Sfantului Simeon Stalpnicul. Ne oprim la un atelier de ceramica situat sub pamant si care se intinde pe o suprafata de 4000 m.p. Vizita la ieslea unde a vietuit  Sfantul Ioan Rusul. Cina si cazare la acelasi hotel.

Ziua 8:  Mic dejun. Plecare spre cel mai mare oras al Turciei, pe itinerariul: Aksaray – Ankara – Istanbul  Vizitam in traseu mausoleul lui Ataturk, parintele Republicii Turce si Muzeul Civilizatiilor Anatoliene din Ankara. Cazare in Istanbul la Buyuk Keban Hotel.

Ziua 9:  Mic dejun. Tur pietonal in care se viziteaza: Coloana Incercuita ridicata pe locul forumului lui Constantin, Palatul Topkapi  cu cele 4 curti interioare, fosta resedinta a sultanilor, actualul Muzeu Naţional al Turciei, care adaposteste exponate unice: sabia Psalmistului David, Toiagul lui Moise, partea frontala a craniului si mana dreapta a Sfantului Ioan Botezatorul, Turbanul lui Iosif si cel al lui Avraam, sabia lui Stefan cel Mare. Intram la Moscheea Albastra, capodopera arhitecturala construita sub domnia sultanului Ahmed I; in curtea moscheei putem admira unul dintre „copacii cosmici ai vietii” numiti simbolic, fiindca unesc cu radacinile si ramurile lor Pamantul si Cerul, materia si spiritul. Poposim pe locul fostului Hipodrom, unde acum se afla: Fantana lui Wilhem II, Obeliscul Egiptean, Coloana Serpuita, Coloana lui Constantin Porfirogenetul. Scurt popas în istoricul Bazar al lui Bayazid. Cazare in Istanbul la acelasi hotel. Intrarile la obiective sunt optionale!

Ziua 10: Mic dejun. Intram la Catedrala Sfânta Sofia, construita de Imparatul Iustinian intre anii 532-537. Poposim in Piata Taksim si la Turnul Galata. Optional, vizitam Palatul Dolmabahce de pe malul Bosforului, ultima resedinta a sultanilor si a lui Mustafa Kemal Ataturk.  Daca timpul si picioarele ne dau voie, mergem la  Manastiriea Izvorul Tamaduirii (locul in care Maica Domnului i-a descoperit Impăratului Leon apa Tamaduitoare), la Biserica Romaneasca cu hramul Sfanta Mucenita Paraschevi, Sfinţii Martiri Brancoveni şi Sfanta Arghira – ctitorie a Sfântului Constantin Brâncoveanu.  Incheiem ziua cu o placuta croaziera pe Bosfor si optional, o cina traditionala turceasca. Cazare in Istanbul la acelasi hotel.

Ziua 11: Mic dejun. Plecare spre Bulgaria cu oprire la Moscheea Selimiye din Edirne, cunoscută ca moscheea celor 999 de ferestre datorita arhitecturii unice a cupolei, dar si a tunelelor subterane ce leaga moscheea de fosta Academie Militara, tunele ce gazduiesc acum numeroase magazine cu produse traditionale turcești, prilej si pentru achiziționarea ultimelor suveniruri. Cazare la Haskovo, Hotel Rodopi.

Ziua 12: Dupa micul dejun, plecam spre casa cu amintiri deosebite despre aceste locuri incarcate de traditie, de frumusete si de istorie. Sosim acasa seara tarziu, in functie de formalitatile vamale si de trafic.

490 eur/loc in dubla/tripla

Supliment camera single – 200 eur

Servicii incluse:

 • 11 nopti cazare in hoteluri de 3* si de 4* 
 • 1 noapte cazare la Arbanassi – Veliko Tarnovo cu mic dejun,       
 • 1 noapte la Haskovo, Bulgaria cu mic dejun (la intoarcere spre tara),
 • 2 nopti de cazare in Kusadasi , cu mic dejun  si cina      
 • 1 noapte cazare in zona Pamukkale cu mic dejun si cina
 • 2 nopti in Cappadocia cu mic dejun si cina.                                                                            –
 • 3 nopti cazare la Istanbul cu mic dejun
 • transport autocar modern , cu instalatie audio – video si aer conditionat, taxe poduri si autostrazi
 • excursie la Efes, Selciuk si satul traditional Sirince
 • croaziera pe Bosfor
 • ghid turistic de exceptie, specializat pe circuitele de Turcia.

Servicii neincluse :

 • asigurare de calatorie (optionala, dar recomandata)
 • programele optionale;
 • intrarile la obiectivele turistice si siturile arheologice;
 • zbor cu balonul la Pamukkale, aprox. 100 euro sau in Cappadocia – aprox. 120 euro;
 • Turnul Fecioarei la Istanbul ; cina traditionala turceasca la Istanbul  – 35 euro;
 • taxele pentru ferry-boat – 15euro; – ghizi locali (Kusadasi, Cappadocia, Istanbul) si tips – 20 eur/pers.
 • mijloace de transport in comun, unde este cazul.

   

Documente de calatorie: pasaport valabil 6 luni de la data excursiei

TERMENE DE PLATA:
La inscriere se achita avans 150 euro/ persoana;
– avans 150 euro pana la data de 25 iulie; 
– Diferenta se achita integral pana la data de 25 august 2019. 

Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 de zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

Oferta de pret este valabila pentru 40 de turisti. La 35 – 39 de turisti se achita un supliment de 20 euro/pers.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile – 61 zile inaintea plecarii; 
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 60 zile – 46 zile inaintea plecarii; 
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile – 30 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.