UCRAINA – BELARUS – REPUBLICA MOLDOVA

379€ pers/circuit· Circuite
Recomandat!

Detalii

Data plecare 19.09 – 27.09.2018

Cernauti – Lvov – Minsk – Kiev – Odessa – Chisinau

Transport autocar Plecare din Bacau Transfer gratuit din zona Moldovei

Ziua 1| 19 septembrie 2018: Bacau – Suceava – Cernauti (250 km)

Ora 06:00 plecare din Bacau, parcare Stadion Municipal spre Cernauti, pe traseul Bacau – Fălticeni – Suceava – Siret – Cernăuți. Tur de oras autocar si pietonal impreuna cu ghidul insotitor: situat pe malul drept al raului Prut, descoperim unul dintre cele mai frumoase orase din Ucraina. Incepem vizita cu Universitatea Nationala, cea mai importanta institutie a invatamantului superior din tara, Catedrala Sfantul Nicolae, cea mai mare biserica ortodoxa din Cernauti, cu un design asemanator Manastirii Curtea de Arges si Monumentul Armatei Rosii, in imediata apropiere, reprezentat printr-un tanc de dimensiuni foarte mari, asezat pe un piedestal. Dupa-amiaza, timp liber la dispozitia turistilor pentru cumparaturi in Piata Centrala din Cernauti: aici gasim cele mai mici preturi comparativ cu restul oraselor din Ucraina. Cazare Cernauti hotel 4*.

 

Ziua 2| 20 septembrie 2018: Cernauti – Lvov (280 km)

Mic dejun. Pornim in incursiunea catre ucrainienii din Galitia, cu o istorie asemanatoare romanilor din Transilvania, cu multe obiceiuri si traditii poloneze. In Lvov gasim atat influente catolice (poloneze), cat si influente ortodoxe (ucrainiene). Descoperim impreuna Biserica Armeneasca, protejat UNESCO din anul 2000, Palatul Potocki, proiectat in stil clasic francez, Capela lui Boim, monument arhitectural unic in Ucraina si Piata Centrala Ploshcha Rynok. Dupa-amiaza timp liber la dispozitia turistilor pentru a savura cea mai buna cafea din tara precum si cea mai renumita ciocolata din Ucraina. De asemenea, recomandam o plimbare prin frumosul Parc Stryj. Cazare în Lvov hotel 3*.

 

Ziua 3| 21 septembrie 2018: Lvov – Minsk (600 km)

Mic dejun. Ne luam ramas-bun pentru o perioada de la Ucraina si calatorim spre Belarus, o tara cu istorie zbuciumata, teritoriile sale apartinand pe rand Marelui Ducat al Lituaniei, Uniunii Polona – Lituaniena si Imperiului Rus. Declarata independenta in anul 1991, gasim o tara in plina dezvoltare, lucru reflectat de capitala acesteia, Minsk, un oras complet refacut dupa cel de Al doilea Razboi Mondial. Odata ajunsi aici, descoperim bulevarde mari, spatii verzi la tot pasul si un aer de capitala occidentala. Dupa secole de batalii pe ale sale teritorii sub Petru cel Mare, Napoleon si Hitler, nu e de mirare ca orasul pare fericit sub conducere comunista. Facem un tur de oras cu autocarul by night in care bifam principalele obiective turistice, dupa care mergem la hotel pentru odihna. Cazare Minsk Hotel 4*.

Ziua 4| 22 septembrie 2018: Minsk – vizitare

Mic dejun. Zi dedicata capitalei Belarusului, in care incepem cu Piata Independentei si cladirea Guvernului cu a sa arhitectura stalinista, printre singurele constructii care au rezistat razboiului. Continuam cu Palatul Republicii, una dintre cele mai frumoase cladiri din Minsk, Biserica Rosie, dedicata Sfintilor Simon si Elena, Sediul KGB, asemanat unui templu cu multiple intrari si Primaria Minsk, prima constructie a orasului, ce dateaza din 1499. Dupa pranz, ne deplasam spre Insula Lacrimilor, deschisa public in 1996, este dedicata eroilor ce au murit aparandu-si tara. La finalul turului, poposim in Orasul de sus Cartierul Ploshcha Svabody, unde vizitam Catedrala Sfintei Treimi dar si multe localuri in care puteti degusta din deliciile orasului. Timp liber la dispozitia turistilor. Cazare Minsk hotel 4*.

 

Ziua 5| 23 septembrie 2018: Minsk – Castelele Mir si Nesvizh (270 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor pentru explorarea capitalei sau, optional (20 euro), o incursiune in lumea castelelor. Va propunem o excursie de jumatate de zi la Castelele Mir si Nesvizh, considerate a fi cele mai frumoase din Belarus. Primul popas – Castelul Nesvizh, construit in 1584, este unul din putinele asezari care au supravietuit intact razboaielor; acesta a servit ca resedinta pentru familia Radzivil pana in anul 1939, cand a fost izgonita de Armata Rosie. Folosit ca si sanatoriu in perioada sovietica, acesta isi deschide portile in 2012 dupa restaurare si este inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Al doilea popas – Castelul Mir, include de asemenea in Patrimoniul UNESCO, impresioneaza prin arhitectura gotica imbinata cu cea baroca si renascentista dar si prin cadrul natural, inconjurat fiind de un parc cu multe lacuri si gradini elaborate. Castelul Mir este restaurat si deschis publicului in 2010. Dupa-amiaza ne intoarcem in frumoasa capitala, Minsk. Timp liber la dispozitia turistilor pentru ultimele cumparaturi. Cazare Minsk hotel 4*.

Ziua 6| 24 septembrie 2018: Minsk – Gomel – Kiev (560 km)

Mic dejun. Placut impresionati de Minsk, ne continuam calatoria si revenim pe meleaguri ucrainiene, cu destinatia Kiev, nu inainte de a vizita al doilea oras ca marime din Belarus – Gomel: scurt tur autocar in care vizitam Palatul Gomel si Catedrala Sfintilor Petru si Pavel. Capitala Ucrainei, denumita și Mamă a tuturor orașelor slave, este una dintre cele mai vechi așezări din Europa. Ridicat pe colinele care mărginesc Fluviul Nipru, Kiev-ul este un oraș prosper și atractiv, plin de farmecul parcurilor nesfârșite și a monumentelor istorice impresionante. Tur de oras by night, in care vedem faimoasele biserici frumos luminate dar si centrul orasului cu a sa Piata Maidan. Cazare Kiev hotel 3*.

 

Ziua 7| 25 septembrie 2018: Kiev – vizitare

Mic dejun. Tur de oraș (autocar + pietonal) împreună cu ghidul local: Catedrala Sf. Vladimir unde vă veți putea închina la moaștele Sf. Varvara, Opera Națională, vechea intrare a orașului – Porțile de Aur, recent renovate, Catedrala Cupolelor Aurite Sf. Mihail. Vom continua cu vizitarea interioară a Catedralei Sf. Sofia – cea mai veche biserică a orașului, care a fost construită între anii 1017-1031 în onoarea victoriei în luptă a Prințului Yaroslav, apoi Biserica Sf. Andrei – construită între anii 1746-1761, reprezintă o reușită interpretare în stil baroc a tradiționalei construcții în formă de cruce cu 5 domuri a lui Rastrelli, arhitectul italian care a proiectat multe dintre cele mai renumite clădiri din Sankt Petersburg; coboram apoi spre strada Kreschatik – artera principală a orașului, Piața Independenței, Parcul Mariinskii, Podul Îndrăgostiților si Parlamentul. Timp liber pentru cumpărături. Recomandam servirea borsch-ului dar si a specialitatii orasului – Puiul Kiev. Cazare Kiev hotel 3*.

 

Ziua 8| 26 septembrie 2018: Kiev – Odessa (480 km)

Mic dejun. Parasim impunatoarea capitala si tranzitam Ucraina pana la Odessa, oras situat la malul Marii Negre, important port maritim si al patrulea, cel mai mare oras ca marime din tara. Tur pietonal si autocar in Odessa in care vizitam Portul Maritim, unul dintre cele mai importante din tara, Muzeul Maritim si Acvariul; parasim zona de Port si ne indreptam spre Parcul Shevcenko, cea mai mare zona verde din oras, statuia Ducelui Richelieu sau ducele de bronz cum este denumit, Opera, Muzeul Alexandr Puskin, cel mai important institut cultural din oras. Dupa-amiaza ne retragem pe strada Deribasovskaya, celebra strada plina de evenimente, targuri, festivaluri si importanta artera comerciala. Timp liber la dispozitia turistilor pentru cumparaturi. Cazare Odessa hotel 3*.

 

Ziua 9| 27 septembrie 2018: Odessa – Chisinau – Bacau (440 km)

Mic dejun. Lasam Marea Neagra in urma si calatorim spre Chisinau unde incepem vizitarea cu un tur de autocar: vom admira Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, principala artera a orasului, Arcul de Triumf, statuia lui Stefan cel Mare, Aleea Clasicilor, Parlamentul si vom vizita Catedrala Mitropolitana. Sosire acasa in cursul serii, in functie de formalitatile vamale.

379 €/pers/circuit

SERVICII INCLUSE:

 • Transport cu autocar licentiat;
 • Tur de oras: Cernauti, Lvov, Minsk, Gomel, Kiev, Odesa si Chisinau;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun Cernauti hotel 4*;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun Lvov hotel 3*;
 • 3 nopti cazare cu mic dejun Minsk hotel 4*;
 • 2 nopti cazare cu mic dejun Kiev hotel 3*;
 • 1 noapte cazare cu mic dejun Odessa hotel 3*;
 • Ghid roman insotitor din partea agentiei

SERVICII NEINCLUSE:

 • Taxa viza Belarus: 15 euro/pers.
 • Excursie Optionala: Castelele Mir si Nesvizh – 20 euro/pers.
 • Intrarile la obiectivele turistice
 • Asigurarea medicala si storno.

SUPLIMENTE SI REDUCERI:

Ø Reducere copil 2-12 ani in camera cu 2 adulti: 55 euro

Grup minim: 30 de platitori (pentru mai putini turisti, tariful se recalculeaza).

 

CONDITII DE ANULARE/PENALIZARI:

20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile – 46 zile inaintea plecarii;

60% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile – 30 zile inaintea plecarii;

100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile

   

 1. Pentru calatorie este necesara carte de identitate sau pasaport, valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara.
 2. Este responsabilitatea turistului sa se asigure ca detine toate documentele de calatorie necesare intrarii, tranzitarii sau stationarii pe teritoriul unei tari straine cum ar fi pasaport/carte de identitate, vize, adeverinta medicala.
 3. Turistii se obliga sa respecte prevederile tarilor tranzitate, referitoare la documentele de intrare / iesire, prevederile vamale, financiar administrative, referitoare la persoana sau la bagajele sale. Agentia de turism organizatoare nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care un turist nu respecta prevederile mai sus mentionate.
 4. Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră.In declaratia notariala se specifica si perioada excursiei. Nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea in frontiera romana a copiilor, caz in care agentia de turism nu raspunde de consecinte. Detalii pe www.politiadefrontiera.ro.
 5. Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc., nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.
 6. Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale, ce nu depund de agentie.
 7. Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri din cauza conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor.
 8. Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup. În unele oraşe de pe traseu, autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
 9. Copiii beneficiază de reducere pentru cazare în cameră cu doi adulţi. Nu se acorda reduceri pentru al treilea adult in camera.
 10. Tariful pentru excursiile opţionale este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului In pretul excursiei nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate, daca nu este precizat altfel.
 11. Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 12. Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, conform diagrama de imbarcare.
 13. Grup minim 30 de persoane platitoare. Anularea excursiei datorita nerealizarii grupului minim implica informarea turistului cu cel putin 20 zile calendaristice inaintea plecarii.
 14. Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie asigurare medicala pentru calatorii in strainatate si/sau asigurarea facultativa storno, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.
 15. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.

Location