ZILE DE SARBATOARE IN MOLDOVA

170€ pers/sejur· Extern
Last minute!!!

Detalii

DATA DE PLECARE:  28 noiembrie 2021

ZIUA 1 –  DOROHOI – BOTOSANI – IASI – CHISINAU                                                                             

Plecare de la Agentia Turist Class Dorohoi la ora 06:00, pe traseul mentionat. Dupa formalitatile vamale, ne indreptam spre Chisinau. Un tur al orasului situat pe 7 coline, capitala a Republicii Moldova, pentru a admira cladirile in stil neoclassic si neoroman: Primaria orasului (1902), Muzeul de Arte, Muzeul de Etnografie, Muzeul de Arheologie si Istorie, Turnul de Apa, Biserica Mazarachi – cea mai veche cladire din Chisinau, Biserica Sf. Imparati Constantin si Elena. Vizitam Manastirea Sfantul Mare Mucenic Teodor Tiron din Chisinau, cunoscuta si ca Manastirea Ciuflea. Simbol al rezistentei prin credinta, in epoca sovietica, o perioada de timp, biserica Ciuflea a fost singura biserica ortodoxa din Chisinau in care s-au oficiat slujbele. Manastirea constituie un monument de arhitectura de importanta nationala, fiind introdusa in „Registrul monumentelor de istorie si cultura”, la inițiativa Academiei de Stiinte a Moldovei. Pentru cei ce doresc, vom lua masa, contra-cost, la unul dintre renumitele restaurante “La Placinte”. Cazare Chisinau – hotel 4*.

ZIUA 2 – CHISINAU – MILESTII MICI – CHISINAU

Mic dejun. In prima parte a zilei ne asteapta Milestii Mici. “Vinaria Milestii Mici” este cea mai mare crama subterana din Moldova. Are peste 200 km de tuneluri de calcar, dintre care 55 km sunt folositi pentru depozitarea vinului. Pivnita are o colectie imensa de vinuri de peste 2 milioane de sticle, fiind cea mai mare colectie din lume, conform Cartii Recordurilor Guinness. Programul la vinarie este contra-cost si se achita optiunea din tara, fiind necesara  programarea grupului. Va recomandam programul “Hai, Noroc”, care include si degustari. Dupa intoarcerea in Chisinau, ne oprim pentru o jumatate de ora la Catedrala Nasterea Domnului din Chisinau care a fost ridicata în 1836 dupa proiectul arhitectului Avraam Melnikov. Este construita din piatra si caramida, cu trei altare. Ansamblul catedralei este alcatuit din biserica si clopotnita. Va propunem apoi o sesiune de shopping pentru a procura cateva dintre cele mai cunoscute produse moldovenesti. Pentru cei ce doresc, vom lua masa, contra-cost, la unul dintre renumitele restaurante “La Placinte”. Cazare Chisinau – hotel 4*.

ZIUA 3 – CHISINAU – ORHEIUL VECHI – CRICOVA – CHISINAU

Dupa micul dejun, plecam la Orheiul Vechi. Există destinatii in care, ori de cate ori ai merge, tot ai ce admira. Imprejurimile Orheiului nu fac excepție; aici totul respira istorie. La doar 60 de kilometri de Capitala, timpul parca a ramas in loc. Cat cuprinzi cu ochii, vezi grote, pesteri, caverne și calugari sihastri. Pare ca toata istoria Moldovei s-a adunat la Orheiul Vechi. Legenda spune ca primii oameni s-au stabilit aici cu 40.000 de ani in urma, iar de-a lungul timpului s-au perindat tracii, geții, dacii si alte neamuri. „Ne bucuram ca ne vizitati, altfel am fi uitati de lume”, spun oamenii locului. Mergem si noi sa ii vizitam si nu vom regreta!

La intoarcere, optional, “Orasul Subteran”- Cricova, cunoscut in lumea intreaga pentru calitatea vinurilor. Lungimea totala a galeriilor de la Cricova depaseste 60km. Inscrierea pentru Cricova se face din tara si se achita odata cu excursia. Ghidul ne va insoti in continuare in Chisinau. Dupa vizitarea cramelor, optional, vizitam Muzeul de Arheologie si Istorie. Muzeul National de Istorie a Moldovei se numara printre cele mai importante institutii muzeale din Republica Moldova, atat din punct de vedere al patrimoniului sau, cat si al prestigiului stiintific. Astazi muzeul detine si o minunata diorama ce ilustreaza luptele de la Iasi. Pentru cei care doresc, putem petrece o seara de neuitat la „Roata Vremii”, fiindca tot e sarbatoare. Cazare la hotel 4*.

ZIUA 4 – CHISINAU – IASI  – BOTOSANI – DOROHOI

Dupa micul dejun, parasim “orasul parcurilor” indreptandu-ne spre tara. Daca vremea permite, facem un scurt popas si la Capriana. Asezamantul monahic s-a bucurat, de-a lungul istoriei, de grija mai multor domnitori moldoveni – Alexandru cel Bun (1425); Stefan cel Mare, care a facut si el reparatii bisericii initiale, in urma cutremurului din 1471. Domnitorul Petru Rares a facut si el ample lucrari de restaurare, dupa cum se consemneaza in cronica lui Grigore Ureche. Alexandru Lapusneanu, nascut in zona Lapusnei, a efectuat noi lucrari de intarire si dezvoltare si a facut importante donatii manastirii. Ctitor a fost şi domnitorul Vasile Lupu, care a reinnoit prestolul, pavimentul şi iconostasul bisericii voievodale. Plecam spre casa cu cele mai placute impresii, asteptand o noua ocazie de a descoperi si alte locuri interesante din Moldova de peste Prut. In traseu, popas la Iasi, pentru a ne bucura putin si de Marea Sarbatoare de la 1 Decembrie, vazuta de acasa.

125eur + 229 lei/ persoana

Oferta de pret este valabila pentru un grup de 40 de persoane.

Tariful include:

 • Transport autocar; taxe granite; parcari;                               
 • Cazare 3 nopti la Chisinau – loc in camera dubla –  hotel 4*;
 • Tur de oras cu ghid local, bun vorbitor de limba romana; 
 • Excursia la Orheiul Vechi, cu ghid;
 • Toate deplasarile la programele propuse in oferta.

Tariful nu include:

 • Programele optionale – se achita din tara;                                                                                
 • Intrarile la obiectivele turistice – se achita la destinatie in lei moldovenesti;
 • asigurare de calatorie;
 • tips – 10 eur/persoana.

CRICOVA – pachet „Business” 1 ora 30 de minute – 27 euro/ persoana

 • Vizitarea străzilor subterane; Secția de maturizare a vinurilor; Secția de producere a Spumantului clasic
 • Colecția Națională și Complexul de Degustare; Cinematograf
 • 4 tipuri de vin;  nuci, biscuiți, apa.

MILESTII MICIpachet “Hai, Noroc!”- 1 ora – 25 euro/ persoana: – vizitarea strazilor subterane; – degustare 3 tipuri de vin; platou moldovenesc ( bruschete cu crema de vinete, bruschete cu toba traditionala, branza de oi, rosii) asortat de placinte, prune cu nuci.

Cina la Restaurantul-Muzeu “Roata Vremii” – pret informativ: 30 euro/pers.

Fiecare obiect de arta de aici reprezinta o particica a folclorului si a sufletului romanesc. Basarabia ( sau Moldova) se afla intre raurile Prut si Nistru. Multimea elementelor traditionale prezente aici da o senzatie de calatorie in timp, in vremurile in care oamenii mancau sanatos, mult si bine. Fiecare  incapere a restaurantului oglindeste etape sau momente importante din istoria Tarii Moldovei. Se poate vizita si un “muzeu culinar” de bucate traditionale moldovenesti cu o multime de vinuri din colectia Moldovei. Poti trai momente de romantism specifice culturii, artei si istoriei basarabene.

 

DOCUMENTE DE CALATORIE: carte de identitate sau pasaport valabil

REZERVAREA SE ACHITA INTEGRAL LA INSCRIERE SI NU POATE FI ANULATA.

LOCURILE SUNT LIMITATE SI INSCRIEREA SE FACE IN LIMITA DISPONIBILITATII, PANA LA DATA DE 21.11.2021

 

 In contextual actual, in Republica Moldova se poate calatori in urmatoarele conditii:

 • Prezentarea certificatului de vaccinare impotriva virusului SARS-CoV-2 cu schema completa. Dovada imunizarii este valabila daca au trecut cel putin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
 • Prezentarea rezultatului negative al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore de la prelevarea probelor sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen nu mai vechi de 48 de ore.